Ingredienser
Asiatisk stekt ris med kylling er enkelt å lage og gir gode smaker som er lett å like for både store og små. Bruk gjerne de grønnsakene du allerede har i kjøleskapet.
Fremgangsmåte
-
Finhakk hvitløken. Skjær vårløken i tynne skiver. Riv gulroten i tynne strimler, eller skjær den i små terninger. Del sukkerertene på langs.
-
Visp sammen eggene.
-
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingestrimlene og krydre med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
-
Varm woken på nytt, tilsett litt olje og fres gulroten knapt mør. Tilsett hvitløk, vårløk og sukkererter og fres videre i noen sekunder.
-
Ha i den kokte risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais og de stekte kyllingstrimlene. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
-
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Serveres straks, gjerne med soyasaus.
-
MATPAKKETIPS: Rester av stekt ris er supert som matpakke. Legg ved noen fristende druer og små søte paprikaer.