Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Asiatisk stekt ris med kylling er enkelt å lage og gir gode smaker som er lett å like for både store og små. Bruk gjerne de grønnsakene du allerede har i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløken. Skjær vårløken i tynne skiver. Riv gulroten i tynne strimler, eller skjær den i små terninger. Del sukkerertene på langs.
Visp sammen eggene.
Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne. Stek kyllingestrimlene og krydre med salt og pepper. Hell kyllingstrimlene over på en tallerken.
Varm woken på nytt, tilsett litt olje og fres gulroten knapt mør. Tilsett hvitløk, vårløk og sukkererter og fres videre i noen sekunder.
Ha i den kokte risen og stek videre under omrøring til risen er blank. Tilsett mais og de stekte kyllingstrimlene. Bland alt godt sammen og rør inn soyasaus og sesamolje.
Lag et «rede» i pannen og hell i eggene. Rør fra midten til eggene stivner (omtrent som eggerøre). Serveres straks, gjerne med soyasaus.
MATPAKKETIPS: Rester av stekt ris er supert som matpakke. Legg ved noen fristende druer og små søte paprikaer.