Ingredienser
Kos dere med en greskinspirert kyllingsalat, servert i en skål av sprø tortillalefse.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Pensle tortillalefsene med nøytral olje på begge sider. Legg hver lefse i en liten kakeform som er ca. 12 cm i diameter i bunnen (eller du kan bruke en ildfast form). Klem lefsen ned slik at kanten blir bølgete. Hold lefsen på plass med en ildfast kopp eller lignende for at den skal bevare fasongen (eventuelt kan du bruke et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie for å fylle på med litt tørkede erter).
-
Stek tortillalefsene i to omganger (to og to) midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til lefsene er gylne og sprø. Har du bare én form kan du steke en og en lefse. (Fjern bakepapir/aluminiumsfolie og erter). Løft skålene over på en rist for videre avkjøling.
-
Skjær agurken i tynne bånd eller jevne biter og del tomatene i to eller fire. Finsnitt rødløken, og skjær paprika i tynne skiver eller biter.
-
Fyll tortillaskålene med salat og grønnsaker. Topp med kyllingkjøtt, fetaost og oliven.
-
Visp sammen olivenolje og eddik og drypp dressingen over salaten. Dryss til slutt over en god klype oregano og hakket persille.