Kyllingsalat med hjemmelagde krutonger
20 min
Enkel
Tips!
Har du gammelt brød er dette en fin måte å bruke det opp på.
Slik gjør du
- 1Gjennomvarm de grillede lårklubbene i ovnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. Rens lårklubbene for skinn og ben (får du skinnet sprøtt kan du med hell ta med dette i salaten). Riv eller skjær kyllingkjøttet i mindre biter.
- 2Skyll agurken og del den i fire like store deler på tvers. Bruk så en potetskreller til å skjære agurken i tynne strimler på langs. Legg agurkstrimlene i iskaldt vann i noen minutter for å få dem sprø. Hell av vannet og la agurken renne av seg.
- 3Skjær rødløken i tynne ringer og legg i en skål med presset sitronsaft. Del tomatene i båter, og hell av vannet på maisen.
- 4Riv opp crispisalaten og ha den i en bolle. Legg på tomatbåtene, agurken og mais.
- 5Ta løkringene ut av sitronsaften og ha dem i salaten. Bland olivenolje med resten av sitronsaften som løken lå i. Ha salt og pepper i oljeblandingen, bland godt og hell det over salaten.
- 6Skjær brødskivene i store terninger. Ha olivenolje i en varm panne, når oljen er varm legger du brødterningene i pannen. Stek på medium varme til brødterningene er gylne. Bland sammen salt, pepper, oregano og presset hvitløk og spre utover brødet. Stek videre i ca. 1 minutt. Bre krutongene utover et stykke kjøkkenpapir og avkjøl.
- 7Bland lunt kyllingkjøtt inn i salaten, strø over de deilige krutongene og serverer med dressingen ved siden av.
- 8Tips! Denne salaten passer også ypperlig til turmat.
- 1
Krutonger
- 1Skjær brødskivene i store terninger. Ha olivenolje i en varm panne, når oljen er varm legger du brødterningene i pannen. Stek på medium varme til brødterningene er gylne. Bland sammen salt, pepper, oregano og presset hvitløk og spre utover brødet. Stek videre i ca. 1 minutt. Bre krutongene utover et stykke kjøkkenpapir og avkjøl.
- 1
Dressing
- 1Bland sammen rømme, majones, presset hvitløk og grovhakket basilikum. Sett dressingen kaldt til den skal serveres.
- 1