Grønn salat
Lag en grønn og frisk salat med avokado, squash, brokkoli og sukkererter! Salaten passer godt som en lett lunsj, eller som tilbehør til kylling eller kjøtt.
20 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Kutt brokkolien i fine buketter og kok dem raskt i lettsaltet vann.
- 2La sukkerertene koke med det siste lille minuttet. Sil av vannet og skyll i kaldt vann slik at grønnsakene beholder spensten.
- 3Del avokadoen i to, fjern steinen og skinnet. Skjær tynne skiver på langs av avokadoen og spre skivene ut i en vifte når du anretter på fat eller tallerken.
- 4Skjær agurk i tynne skiver og squash i trekanter.
- 5Rør salt og eventuelt sennep godt ut i eddiken i en skål og pisk oljen godt inn litt etter litt slik at det blir en jevn emulsjon, eller ha oljen i et glass med lokk og rist kraftig til den emulgerer. Bland inn eventuelle urter til slutt.
- 6Anrett salaten på et fat og topp med hakkede urter og dressing rett før servering.
- 1