Kyllingkjøttboller med klementin- og spekeskinkesalat

Vi trenger noen dager med salat innimellom og denne lekre hverdagsretten med sitrussaus smaker deilig og metter godt.

20-40 min
Middels
Kyllingkjøttboller med klementin- og spekeskinkesalat

Slik gjør du

    1. 1
      Finhakk løken og kutt selleri i biter. Smelt smør i en stekepanne, og ha i løk, selleri, strimlet spekeskinke og valnøtter. La det frese i 3 minutter, ta det ut fra stekepannen og avkjøl.
    2. 2
      Lag appelsinsaus: Kok opp appelsinjuice og sukker i en kjele. La det småkoke uten lokk til væskemengden er redusert med ca. 30 %. Rør maisenna ut i 2 ss kaldt vann, og bland jevningen med sausen under omrøring til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
    3. 3
      Varm litt olje i stekepannen. Stek kyllingkjøttbollene på middels varme i ca. 4 minutter til de er gylne og gjennomvarme. Ta kjøttbollene ut av stekepannen og hold dem varme.
    4. 4
      Skrell klementinene og del dem i båter. Skjær cherrytomatene i to. Bland avkjølt løk, selleri, spekeskinke og valnøtter med klementinbåter og cherrytomater. Dander salaten på hele hjertesalatblader og drypp over olivenolje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
    5. 5
      Server kyllingkjøttbollene med salaten til. Drypp sitrussaus over kjøttbollene ved servering.