Bowl med kyllingkjøttboller med blomkålris og sursøte grønnsaker
Lag en fargerik bowl med blomkålris som base! Her har vi toppet med kyllingkjøttboller, agurk, reddiker, gulrøtter og friske urter.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kasserolle, la det koke til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Bland den avkjølte laken sammen med råkostmiksen og finsnittet rødløk. La grønnsakene marinere mens du forbereder resten.
- 2Stek kjøttbollene i en stekepanne til bollene har fått litt stekeskorpe. Løft bollene over på en tallerken så lenge. Ha soyasaus, honning, ingefær, hvitløk og limesaft over i pannen og la det koke sammen til blandingen får sirupkonsistens. Ha kjøttbollene tilbake i pannen og la de kose seg i den tykke sausen.
- 3Rens og riv blomkålen til blomkålris. Stek blomkålrisen over høy varme i en stekepanne med litt olje. Smak til med salt og pepper.
- 4Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd, skjær reddikene i tynne skiver.
- 5Fordel blomkålrisen i dype tallerkener og topp med glaserte kjøttboller, marinerte grønnsaker, agurk og reddik. Dryss over peanøtter og pynt med frisk koriander.
- 7Denne retten inneholder ca. 1000 g grønt.
- 1