Nye vrier på poteten

Poteten kan brukes til alt sies det og det er ikke så langt fra sannheten.

Helt siden poteten kom til Norge på midten av 1700-tallet har den vært en essensiell del av nordmenns kosthold, og poteten er ikke bare godt likt her – faktisk er den en av verdens viktigste matvarer med en produksjon på 300 millioner tonn i året, skriver frukt.no

Poteten er hardfør og dyrkes i hele landet vårt, derfor er det ikke rart at den ofte dukker opp på middagsbord i det ganske land. Men ettersom vi spiser potet ofte kan kanskje lysten til å prøve noe nytt melde seg. 

Heldigvis er poteten svært brukervennelig, ikke bare er den lett å smaksette og passer til det meste, den kan også tilberedes på mange forskjellige måter. Enten du er best glad i stekte, moste eller kokte poteter håper vi at vi kan gi deg litt ny potetinspirasjon med disse oppskriftene. 

Relatert innhold

Potetlapper

Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.

Potet-tortilla (spansk-omelett)

Har du spist tapas i Spania, har du garantert fått servert «tortilla de patatas», denne enkle potetomeletten er en av de mest populære tapasrettene. Så enkelt, og så godt.

Hasselback-poteter

Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det krydderet du best liker eller hakke den krydderurten du helst vil ha på. Her har vi brukt kruspersille. Noen liker også å ha litt reven hvitost på toppen på slutten av steketiden.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Poteter i slåbrok

Poteter surret i deilig parmaskinke med olivenolje, cherrytomater og parmesanost! En lekkerbisken som alle vil elske. Serveres f.eks. som en smårett eller til tapas.

Bakt potet med kjøttdeig

Bakt potet er en god og mettende middagsrett hvis den fylles med kjøttdeig og grønnsaker. Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Fargerik potetstappe

Lag en fristende potetstappe hvor du blander inn grønnsaker og urter. Smaker kjempegodt og ser lekkert ut.

Røsti

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Varm potetsalat

Nypoteter tilberedt på denne måten smaker av herlig sommer, men andre kokefaste poteter kan også brukes. Passer kjempegodt til all slags mat - til spekemat, på tapasbordet eller grillet/stekt kjøtt.

Pannestekte poteter

Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er en liten rett i seg selv. En garantert favoritt til både store og små!