Hasselbackpoteter

Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.

40-60 min
Enkel
Hasselbackpoteter
Tips!

Legg spisepinner på hver side av poteten når du skjærer skiver, så skjærer du ikke helt gjennom poteten.

Slik gjør du

    1. 1
      Vask og tørk potetene. Skjær de i jevne tynne skiver – nesten igjennom. Legg potetene over i en ildfast form. Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg en smørklatt på hver potet, og stikk et laurbærblad mellom skivene.
    2. 2
      Topp med urter og stek potetene ved 210 °C i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate. Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking.
    3. 3
      For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.