Annapoteter
Annapoteter, eller Pommes Anna som retten også kalles, er et smakfullt og enkelt tilbehør som passer til de fleste kjøttretter.
20-40 min
Enkel
Tips!
Potetene kan stekes i god tid i forveien, og varmes opp igjen rett før servering. Varm de ferdigstekte potetene i stekeovnen ved 180 °C i ca. 12 minutter.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 190 °C.
- 2Smelt smøret i en liten kasserolle, og ha i hvitløk og urter. Trekk smøret bort fra varmen når alt smøret har smeltet.
- 3Vask potetene og tørk dem godt (skrell potetene hvis skallet er tykt). Skjær potetene i tynne skiver – det er enklest å bruke en mandolin, men det fungerer også med ostehøvel eller kniv.
- 4Ha potetskivene i en bolle. Krydre godt med salt og pepper, og hell over smøret. Vend alt godt sammen slik at alle potetskivene blir dekket med smør og krydder.
- 5Bruk helst store muffinsformer i aluminium, eventuelt ildfaste porsjonsformer eller et muffinsbrett. Smør formene med olje og fordel potetskivene i formene. Potetskivene skal ligge i en bunke, klem dem godt sammen.
- 6Sett formene i stekeovnen og stek potetene i ca. 35 minutter, eller til poteteten er gylne og sprø i kantene og helt møre i midten (sjekk med en tynn skarp kniv). La potetene hvile i noen minutter i formene før du vender dem ut.
- 1