Glaserte poteter Asian style
Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Plasser poteter med skallet på etter ønsket mengde, i en flatbunnet vid stekepanne.
- 2Fyll vann til potetene dekker ca. halvparten av potetene, ikke mer.
- 3Tilsett salt, pepper, soyasaus, brunt sukker, honning og tørkede urter. Kok inn vannet, bruk lokk på snei.
- 4Når vannet er nesten fordampet skal det ligge en litt tykk smakfull restvæske i panna.
- 5Tilsett finhakket hvitløk og revet ingefær, og eventuelt chili.
- 6Rør forsiktig potetene slik at restene fra innkokt væske blandes godt i potetene og sammen med hvitløk, revet ingefær, chili og tørkede urter.
- 7Stek potetene på middels varme til all væske er godt festet til potetene. Stek videre til det blir en gyllen overflate med stekeskorpe.
- 8Legg potetene i en bolle og dryss over finhakket koriander.
- 9Dypp gjerne potetene i aioli eller annen god dipp.
- 10Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i februar.
- 1