Glaserte poteter Asian style

Nydelig balansert rett som fungerer godt alene eller som tilbehør til f.eks. kylling eller svin.

20-40 min
Enkel
Glaserte poteter Asian style

Slik gjør du

    1. 1
      Plasser poteter med skallet på etter ønsket mengde, i en flatbunnet vid stekepanne.
    2. 2
      Fyll vann til potetene dekker ca. halvparten av potetene, ikke mer.
    3. 3
      Tilsett salt, pepper, soyasaus, brunt sukker, honning og tørkede urter. Kok inn vannet, bruk lokk på snei.
    4. 4
      Når vannet er nesten fordampet skal det ligge en litt tykk smakfull restvæske i panna.
    5. 5
      Tilsett finhakket hvitløk og revet ingefær, og eventuelt chili.
    6. 6
      Rør forsiktig potetene slik at restene fra innkokt væske blandes godt i potetene og sammen med hvitløk, revet ingefær, chili og tørkede urter.
    7. 7
      Stek potetene på middels varme til all væske er godt festet til potetene. Stek videre til det blir en gyllen overflate med stekeskorpe.
    8. 8
      Legg potetene i en bolle og dryss over finhakket koriander.
    9. 9
      Dypp gjerne potetene i aioli eller annen god dipp.
    10. 10
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i februar.