Bakte poteter med diverse fyll

Bakte poteter fortjener en renessanse, for hva er bedre enn en perfekt bakt potet med favorittfyll som mais, bacon, kryddersmør og reker – eller alt på en gang? Beregn én potet per person.

60+ min
Enkel
Bakte poteter med diverse fyll
Tips!

Pakk gjerne potetene inn i bakepapir – det er mer miljøvennlig enn aluminiums­folie, og knyt endene igjen med hyssing.

NB! De fleste typer bakepapir tåler opp til 220 °C, men kontroller hva som står på pakken. Pass på at papiret ikke kommer i berøring med siden eller varmeelementene i stekeovnen.

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. 2
      Vask og skrubb potene, prikk dem med en gaffel og pakk dem inn i bakepapir. Knyt endene med hyssing.
    3. 3
      Legg potetene i en ildfast form og bak dem i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre.
    4. 4
      Lag et snitt i papiret til de ferdigbakte potetene, og fyll dem med ønsket topping.
  1. Maispuré:

    1. 1
      Finhakk hvitløken og fres den i olje. Ha i mais og la det steke litt videre. Tilsett fløte, og kjør det til en grov blanding med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  2. Kryddersmør:

    1. 1
      Finhakk hvitløk og chili, og bland det med det myke smøret. Rull smøret til en pølse i et matpapir, og legg det i kjøleskapet til det stivner.
  3. Aioli:

    1. 1
      Finhakk hvitløken, og bland den med rømme og majones. Smak til med salt og pepper.