Duchessepoteter

Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.

20-40 min
Enkel
Duchessepoteter

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
    2. 2
      Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
    3. 3
      Bland inn melken, smør og eggeplommer.
    4. 4
      Smak til med muskat, pepper og litt salt.
    5. 5
      Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
    6. 6
      Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.
    7. 7
      Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.