Kjøttdeiggrateng med potet- og blomkålmos

Barna elsker grateng! Lag en enkel kjøttdeiggrateng toppet med potet- og blomkålmos og ost, som vil begeistre hele familien.

20-40 min
Enkel
Kjøttdeiggrateng med potet- og blomkålmos

Slik gjør du

    1. 1
      Kutt potetene i terninger og kok dem i lettsaltet vann. Tilsett blomkål i buketter etter ti minutter og kok videre til alt er mørt. Stek kjøttdeigen og sett til side. Finhakk gulrot, stangselleri og sjalottløk, og stek til de er myke og blanke. Tilsett tomatpure, hermetiske tomater, buljong og kjøttdeig. Smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Sil vannet av potetene og blomkålen og la de dampe litt av seg før du tilsetter flytende melange, fløte, salt og pepper. Mos med stavmikser eller potetmoser.
    3. 3
      Hell kjøttdeigfyllet i en ildfast form og bre potet- og blomkålmos over fyllet. Topp med revet ost. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15–20 minutter.
    4. 4
      Stek hvitløksbaguetter etter anvisningen på pakken og server med en god salat.