Smak av Italia - italiensk inspirert mat

Minestronesuppe
Minestronesuppe
Drøm deg til Italia og server en typisk italiensk rett.

Italiensk kjøkken kjennetegnes av sin enkelhet ved bruk av få, men gode ingredienser. Her er det ikke mye jåleri, sammenlignet med andre lands kjøkken. Men ikke desto mindre legger italienerne sin stolthet og lidenskap i matlagingen.

La deg inspirere av våre italienske oppskrifter. Her har vi samlet våre beste tips til
antipasti (forrett), primi (første hovedrett), secondi (andre hovedrett) og dolci (dessert).
Som Primi får man oftest servert pastaretter eller risotto og til secondi får man servert matretter av fisk, kjøtt eller fugl.

Buon Appetito!

Relatert innhold

Tomatbakt italiensk ytrefilet med pasta

Herlig pastarett med ytrefilet, grønnsaker og tomatsaus. Passer like godt til hverdag som til helg.

Saftig italiensk ytrefilet med mozzarellasalat

Saftig ytrefilet med italienske smaker gir vann i munnen og er en smaksfest i hverdagen.

Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt! Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Saltimbocca di pollo

Den italienske originalen, saltimbocca alla romana, lages med kalv. Vi blir likevel overrasket om ikke den med kylling holder hva navnet lover, nemlig salto i munnen!

Pasta carbonara med bacon

Har du noen gang opplevd at et måltid smaker ekstra godt når man spiser det sammen med flere? Mat har mange funksjoner i tillegg til å gjøre oss mette. Å dele et måltid kan være sosialt, vise omtanke og omsorg eller være en del av vår kultur.

Minestronesuppe

Få en smakebit av Italia med denne herlige minestronesuppen med pasta og hjemmelaget pesto.

Panna cotta med bringebærsaus

Legg til en italiensk delikatesse i julen. Dessertens navn betyr «kokt fløte» og er både fyldig og frisk med deilig bringebærsaus til.

Tiramisu - Italias nasjonaldessert

I tillegg til å være Italias nasjonaldessert, er denne kaken en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?

Pølseform a la Italia

Denne middagsretten med pølser er klar på 10 minutter! Bruk en pose frossen grønnsaksblanding eller det du har av grønnsaker.

Tomatpesto

Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.

Ytrefilet med aspargesbønner

Renskåret svinekjøtt er magert kjøtt med mild smak. Her med grønne bønner og hermetiske tomater. Nydelig mat med sydlandsk preg!

Pizza med pesto og salat

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? En lekker og fristende vegetarpizza.

Pasta carbonara

Server en italiensk klassiker med norsk vri. Pasta carbonara med spekeskinke er en god pastarett som faller i smak hos de fleste.

Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Sommersol, kjærlighet, focacciabrød og bare skuldre. En bukett av en rett!

Saltimbocca med smørstekt spinat

Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!