Smak av Italia - italiensk inspirert mat

Minestronesuppe
Minestronesuppe
Drøm deg til Italia og server en typisk italiensk rett.

Italiensk kjøkken kjennetegnes av sin enkelhet ved bruk av få, men gode ingredienser. Her er det ikke mye jåleri, sammenlignet med andre lands kjøkken. Men ikke desto mindre legger italienerne sin stolthet og lidenskap i matlagingen.

La deg inspirere av våre italienske oppskrifter. Her har vi samlet våre beste tips til
antipasti (forrett), primi (første hovedrett), secondi (andre hovedrett) og dolci (dessert).
Som Primi får man oftest servert pastaretter eller risotto og til secondi får man servert matretter av fisk, kjøtt eller fugl.

Buon Appetito!

Relatert innhold

Hjemmelaget spagetti bolognese

Pasta er et populært middagsvalg i de fleste hjem, og favoritten for mange er den klassiske italienske bolognesen. Den er full av smak og enkel å tilberede.

Pasta med kjøttboller og kremet tomatsaus

En herlig kombinasjon med Sverige og Italia i skjønn harmoni, mmm...

Tagliatelle med pestolaks

Laks, pesto og pasta er en uslåelig kombinasjon som garantert blir en vinner på middagsbordet!

Bruschetta med mozzarella

En lekker sommerlunsj som er en variant og kombinasjon av den italienske klassikeren Caprese og bruschetta.

Pasta med avokadopesto

Dette er et smakfullt pastamåltid hvor avokado gir fyldighet, og sitron og basilikum tilføyer friskhet. Denne retten passer til både lunsj og som middag.

Kremet kyllingpasta

En smakfull, men allikevel en mild og barnevennlig pastarett.

Tomatbakt italiensk ytrefilet med pasta

Herlig pastarett med ytrefilet, grønnsaker og tomatsaus. Passer like godt til hverdag som til helg.

Saftig italiensk ytrefilet med mozzarellasalat

Saftig ytrefilet med italienske smaker gir vann i munnen og er en smaksfest i hverdagen.

Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt! Denne oppskriften er beregnet for å lage 4 pizzaer.

Minestronesuppe

Få en smakebit av Italia med denne herlige minestronesuppen med pasta og hjemmelaget pesto.

Hjemmelagde kyllingkjøttboller med kremet pasta

Kremet pasta med kyllingkjøttboller er en uslåelig kombinasjon. Denne retten med hjemmelagde kjøttboller kan fort bli en ny favoritt!

Ratatouille med kyllingkjøttboller

Sett farge på hverdagen med denne varmende retten full av smak og god næring!

Pølseform a la Italia

Denne middagsretten med pølser er klar på 10 minutter! Bruk en pose frossen grønnsaksblanding eller det du har av grønnsaker.

Ytrefilet med aspargesbønner

Renskåret svinekjøtt er magert kjøtt med mild smak. Her med grønne bønner og hermetiske tomater. Nydelig mat med sydlandsk preg!

Panna cotta med bringebærsaus

Legg til en italiensk delikatesse i julen. Dessertens navn betyr «kokt fløte» og er både fyldig og frisk med deilig bringebærsaus til.

Tiramisu - Italias nasjonaldessert

I tillegg til å være Italias nasjonaldessert, er denne kaken en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?

Tomatpesto

Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.

Pizza med pesto og salat

Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? En lekker og fristende vegetarpizza.

Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Sommersol, kjærlighet, focacciabrød og bare skuldre. En bukett av en rett!

Svinekoteletter med pestospagetti

Dette er en superenkel middagsrett som dufter og smaker av det italienske kjøkken. Mamma mia så enkelt!