Kremet pasta med rosenkål, bacon og kalkun
Dette er en julete vri på pasta carbonara, hvor kremet pasta og bacon får besøk av kalkunkjøtt og rosenkål. En fin måte å bruke opp rester av kalkunkjøtt.
20-40 min
Enkel
Tips!
Kalkunkjøtt kan fint erstattes med kyllingkjøtt.
Slik gjør du
- 1Skjær bacon og kalkunkjøtt i små biter. Rens rosenkålen, dra bladene fra hverandre eller skjær den i tynne skiver. Finhakk hvitløken.
- 2Visp egg, ost og fløte godt sammen i en bolle til blandingen blir lett luftig. Krydre med salt og kvernet sort pepper.
- 3Kok pastaen i rikelig med fosskokende og godt saltet vann. Husk at pastaen skal kokes «al dente», det vil si at det fortsatt skal være litt tyggemotstand i pastaen.
- 4Ta vare på ca. 1½ dl av kokevannet før du heller den kokte pastaen over i et dørslag, og ha pastaen tilbake i kasserollen.
- 5Varm en stor stekepanne og sprøstek baconbitene. Tilsett kalkunkjøtt og hvitløk og la det steke videre i et lite minutt. Ha i rosenkål og la det surre videre til rosenkålen mykner.
- 6Hell eggeblandingen over den varme, nykokte pastaen. Spe med litt av kokevannet mens du hele tiden rører (eller svinger på kasserollen), til alt er godt blandet. Sausen skal bli saftig, glatt og glinsende – pass på at den ikke blir kornete. Rør til slutt inn kalkunblandingen og server retten med det samme.
- 1