Kremet kyllingpasta
En smakfull, men allikevel en mild og barnevennlig pastarett.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Krydre kyllingstrimlene med salt og pepper.
- 2Skjær baconet i små biter. Finhakk hvitløken.
- 3Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kyllingstrimlene over høy varme til de har fått litt stekeskorpe og er gjennomstekte.
- 4Løft kyllingstrimlene ut av pannen så lenge. Sprøstek baconet i samme panne, tilsett hvitløken underveis i stekingen.
- 5Hell fløten over baconet og la det småputre til sausen tykner litt.
- 6Kok pastaen knapt mør i lettsaltet vann. Ta vare på et par dl av kokevannet.
- 7Ha pastaen tilbake i kasserollen. Tilsett baconet (pass på å få med all fløtesausen), kyllingstrimlene og revet ost. Tilsett 1–2 dl av pastavannet og bland alt godt sammen til en saftig og kremet pasta. Blir sausen for tykk kan du spe med litt mer av kokevannet. Virker den tynn vil den tykne hvis du setter kasserollen over svak varme (rør hele tiden).
- 8Vend inn hakket persille og server pastaen med det samme.
- 1