Hjemmelaget spagetti bolognese
Pasta er et populært middagsvalg i de fleste hjem, og favoritten for mange er den klassiske italienske bolognesen. Den er full av smak og enkel å tilberede.
20-40 min
Enkel
Tips!
Hvis du ønsker å bruke pastasaus på glass i stedet, bruner du først kjøttdeig og heller deretter 1 glass ferdig pastasaus over kjøttdeigen. Bland godt og varm opp til sausen begynner å småkoke.
Slik gjør du
- 1Finhakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte og fres løken på middels varme til den er myk og gyllen. Ha i hvitløk og kjøttdeig. Rør hele tiden mens du deler kjøttdeigen i mindre biter. Stek til kjøttdeigen er brunet.
- 2Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, vann, tørkede urter, sukker, salt og pepper. Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Kok spagettien etter anvisning på pakken.
- 1
Hvitløksrundstykker:
- 1Smelt smøret og bland det med presset eller finhakket hvitløk. Lag tre dype snitt i toppen av rundstykket eller del det i to, og pensle det med hvitløksmøret. Dekk rundstykkene med aluminiumsfolie og varm dem i stekeovn på 180°C i 10–15 minutter.
- 2Server spagettien toppet med kjøttsaus. Dryss revet ost på toppen og pynt med basilikumblader. Hvitløksrundstykkene serveres ved siden av.
- 1