Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Sommersol, kjærlighet, focacciabrød og bare skuldre. En bukett av en rett!

60+ min
Enkel
Italienskinspirert fiskeburger med focaccia

Slik gjør du

  1. Focaccia:

    1. 1
      Start med focacciabrødet, det trenger ca. 1½ time. Bland sammen mel, vann, salt, sukker og gjær til en løs deig. La den heve i 40 minutter og hell den over i en godt smurt rund kakeform (22–24 cm). Legg gjerne bakepapir i bunnen av formen.
    2. 2
      La den heve i 30 minutter til. Hell over olivenolje med en teskje og dryss salt over før du setter den i ovnen.
    3. 3
      Stekes i 20 minutter på 210°C.
  2. Tomatsalsa:

    1. 1
      Lag tomatsalsaen mens focacciabrødet steker. Bland sammen finhakket tomat, løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper. La det stå i ca. 10 minutter og trekke før servering.
    1. 1
      Varm burgerne på grillen på svak varme. Du kan ev. varme burgerne på stekepannen eller i ovnen på 200°C i 10 minutter.
    2. 2
      Legg en raus porsjon med tomatsalsa på burgerne og server med varm focaccia og basilikumblader. Grønne og sorte oliven passer godt til.