Crunchy over-natten-ciabatta

Ciabatta er et italiensk brød kjent for sin luftige tekstur og sprø skorpe. Alt som kreves er litt tid, omtanke og noen enkle ingredienser.

60+ min
Middels
Crunchy over-natten-ciabatta
Tips!

Deigen må behandles forsiktig slik at det blir store fine bobler inni brødet.

Slik gjør du

    1. 1
      Bland sammen alle ingrediensene til en deig. Legg deigen tildekket i en firkantet form eller plastboks med lokk. Hev den i 30 minutter. Fold hjørnene av deigen inn mot midten og hev den i 30 minutter til.
    2. 2
      Nå er deigen smidig nok til at du kan løfte den på midten, strekke den og legge den ned i bollen igjen. Gjenta dette et par ganger. La deigen heve i enda 30 minutter og sett den så i kjøleskapet over natten.
    3. 3
      Neste morgen helles deigen med oversiden ned på et godt melet underlag. Deigen er fuktig og klissete å jobbe med, så dekk en kniv med olje eller mel før du skjærer deigen i fire like store emner.
    4. 4
      Rull de fire leivene over på et bakepapir. Legg over et håndkle og la ciabattaene heve til dobbel størrelse i ca. 1 time. Støtt gjerne opp sidene ved å legge aluminiumsfolie formet som pølser under bakepapiret mellom ciabattaene.
    5. 5
      Forvarm stekeovnen til 230 °C. Sett en liten ildfast bolle med vann i ovnen, dette skaper damp slik at ciabattaene holder seg myke. Stek ciabattaene i ca. 40 minutter til de er gyllenbrune.