Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus er en klassisk, smakfull og populær middagsrett – men du kan også gjerne bruke den som et tilskudd på tapasbordet.

20-40 min
Enkel
Kjøttboller i tomatsaus

Slik gjør du

    1. 1
      Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm en kasserolle og fres løk og hvitløk i en god klunk olivenolje. Fres under omrøring over middels varme til løken blir helt myk og gyllen. Tilsett chili og tomater og la sausen putre videre i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Kok spagettien «al dente» i godt saltet vann. Stek kjøttbollene i en stekepanne til bollene er gjennomvarme.
    3. 3
      Varm ovnen til 225 grader. Skjær baguetten i jevne skiver. Bland sammen smør, finhakket hvitløk og persille. Smør hvitløksmøret på bagettskivene og stek hvitløksbrødet midt i ovnen til skivene blir gylne og sprø.
    4. 4
      Bland kjøttbollene sammen med tomatsausen og server med nykokt spagetti. Dryss over revet parmesan og grovhakket basilikum – og server hvitløksbrødet ved siden av.