Juledesserter er ikke nødvendigvis det sunneste du kan servere, men heldigvis er det lov å spise noen ekstra kalorier i jula. Frisk opp med frukt og bær så får du sneket inn noen vitaminer og friskere smaker.
Det er ekstra koselig å servere desserter i jula ettersom man da kanskje har hatt bedre tid til å forberede både gjennomføring og presentasjon. Bruk ditt fineste servise og puss sølvtøyet hvis du har det. Det ser lekkert ut og man spiser som kjent også litt med øynene.
Vi har funnet frem oppskrifter som kan inspirere deg til deilige avslutninger på julemåltider. Kanskje finner du en ny favoritt!
Denne kaken er en sjokolade- og jordbærfest som pynter opp julebordet. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men vent med pyntingen til rett før servering. Litt ekstra jordbærsaus og myk pisket krem er perfekt tilbehør.
Puddingen over alle puddinger. Beregn god tid, karamellpuddinger liker nemlig ikke stress. Denne er laget på helmelk, men erstatt 2–3 dl av melken med fløte hvis du ønsker en litt fyldigere og mer kremet pudding. Godt blir det uansett!
Denne pavlovadrømmen vil garantert falle i smak. Topp med myk vaniljekrem og masse bær rett før servering, og hell over jordbærsaus og pasjonsfruktsaus når kaken står på bordet.
Saftige og enkle muffins med fløyelsmyk ostekrem og melisdryss. Glasuren kan farges rød eller grønn med konditorfarge hvis ønskelig. Små snøkrystaller kan byttes ut med annen kakepynt som fargerik strøssel, sølv- eller gullkuler.
Gi daggammel julekake et helt nytt liv. Vend skivene i egg og melk og stek dem gylne i smør. Her er de nystekte skivene servert med rørte bringebær, men andre bær som jordbær og multer passer også veldig godt til.
Om du lager minipavlova med krem og bær på toppen eller om du knuser pavlovaen og legger den lagvis med bær og krem: Dette vil slå an hos de aller fleste. Ønsker du en enklere og raskere variant kan du fint bruke f.eks. TORO sin Pavlovamiks.
Dette er en enkel dessert der bare fantasien setter grenser. Bruk rester av det du måtte ha tilgjengelig av småkaker, frukt og is. Her har vi brukt knuste småkaker, klementiner og krokanis.