Perfekte punktum for deilige jule- og nyttårsmiddager.
Juledesserter er ikke nødvendigvis det sunneste du kan servere, men heldigvis er det lov å spise noen ekstra kalorier i jule- og nyttårsdagene. Frisk opp med frukt og bær så får du sneket inn noen vitaminer og friskere smaker.
Det er ekstra koselig å servere desserter i jula ettersom man da kanskje har hatt bedre tid til å forberede både gjennomføring og presentasjon. Bruk ditt fineste servise og puss sølvtøyet hvis du har det. Det ser lekkert ut og man spiser som kjent også litt med øynene.
Vi har funnet frem oppskrifter som kan inspirere deg til deilige avslutninger på julemåltider. Kanskje finner du en ny favoritt!
Kvæfjordkake, eller Verdens beste, er en av de mest populære kakene vi har her til lands. Her får du deilig marengs, sprø mandler og silkemyk krem i skjønn harmoni.
Panna cotta er en enkel dessert som de fleste liker. Her har vi servert den med klementin og karamellsirup som gjør den til en ypperlig avslutning på julens middager.
Lag brødpudding av julebrødet! Det er supert hvis du har mye til overs, eller bare vil lage en skikkelig god dessert. Topp med en enkel, hjemmelaget bringebærsaus.
Denne kaken er en sjokolade- og jordbærfest som pynter opp julebordet. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men vent med pyntingen til rett før servering. Litt ekstra jordbærsaus og myk pisket krem er perfekt tilbehør.
Puddingen over alle puddinger. Beregn god tid, karamellpuddinger liker nemlig ikke stress. Denne er laget på helmelk, men erstatt 2–3 dl av melken med fløte hvis du ønsker en litt fyldigere og mer kremet pudding. Godt blir det uansett!
Pavlova er enkelt å lage og passer til de fleste anledninger. Topp kaken med sesongens fineste bær og litt friske urter (bruk gjerne mynte eller sitronmelisse),
og dryss gjerne et tynt lag med melis over før servering.
Saftige og enkle muffins med fløyelsmyk ostekrem og melisdryss. Glasuren kan farges rød eller grønn med konditorfarge hvis ønskelig. Små snøkrystaller kan byttes ut med annen kakepynt som fargerik strøssel, sølv- eller gullkuler.
Dette er en enkel dessert der bare fantasien setter grenser. Bruk rester av det du måtte ha tilgjengelig av småkaker, frukt og is. Her har vi brukt knuste småkaker, klementiner og krokanis.
Om du lager minipavlova med krem og bær på toppen eller om du knuser pavlovaen og legger den lagvis med bær og krem: Dette vil slå an hos de aller fleste. Ønsker du en enklere og raskere variant kan du fint bruke f.eks. TORO sin Pavlovamiks.
Dette er en enkel dessert der bare fantasien setter grenser. Bruk rester av det du måtte ha tilgjengelig av småkaker, frukt og is. Her har vi brukt knuste småkaker, klementiner og krokanis.