Ostekake med pepperkaker
Pepperkaker og appelsin gir denne ostekaken en deilig smak av jul!
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Kle en springform (22–24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
- 2Knus pepperkakene til smuler og bland smulene med smeltet smør. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen.
- 3Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp kremost og sukker sammen til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
- 4Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
- 5Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
- 6Varm opp saften av 1 lime i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett appelsin-/klementinsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinen går på lav hastighet. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
- 7Hell ostekremen over pepperkakebunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende.
- 8La kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.
- 9Pynt med knuste og/eller hele pepperkaker, friske bær, urter og et melisdryss.
- 1