Ostekake med pepperkaker

Pepperkaker og appelsin gir denne ostekaken en deilig smak av jul!

60+ min
Middels
Ostekake med pepperkaker

Slik gjør du

    1. 1
      Kle en springform (22–24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og på sidene.
    2. 2
      Knus pepperkakene til smuler og bland smulene med smeltet smør. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen.
    3. 3
      Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp kremost og sukker sammen til en glatt og jevn blanding. Skrap ned langs kantene et par ganger underveis.
    4. 4
      Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
    5. 5
      Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter.
    6. 6
      Varm opp saften av 1 lime i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett appelsin-/klementinsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinen går på lav hastighet. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
    7. 7
      Hell ostekremen over pepperkakebunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende.
    8. 8
      La kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.
    9. 9
      Pynt med knuste og/eller hele pepperkaker, friske bær, urter og et melisdryss.