Sjokoladetrukket rullekake
Av og til er kun det beste godt nok! Prøv denne saftige rullekaken med sjokoladetrekk og frisk smørkrem.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Start med å lage smørkremen: Pisk smør og melis luftig og rør inn kremosten. Pisk forsiktig inn klementinjuice og halvparten av klementincurden.
- 2Forvarm stekeovnen til 160 °C. Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir.
- 3Pisk egg og sukker til stiv eggedosis i ca. 5–10 minutter. Sikt mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren over i langpannen og stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 16 minutter. Bruk en kakepinne eller trepinne for å sjekke om kaken ferdig.
- 4Hvelv kaken over på et rent bakepapir, og dra papiret forsiktig av. Fordel smørkrem på sukkerbrødbunnen, og legg resten av klementincurden i en stripe på midten. Rull sammen kaken og legg den med skjøten ned. Legg kaken kjølig i minst en time.
- 5Smelt sjokolade i vannbad og tilsett fløte og smør. Avkjøl blandingen i ca. 10 minutter slik at den tykner litt. Legg den avkjølte rullekaken med skjøten ned på en rist, med et fat under risten. Sjekk at konsistensen på sjokoladeglasuren er myk, men ikke flytende, og fordel den over kaken.
- 6Pynt rullekaken med tørkede klementinskiver, bringebær og pistasjnøtter.
- 7Oppskrift på Klementincurd.
- 8Oppskrift på Tørkede klementinskiver.
- 1