Muffins med ostekrem
Saftige og enkle muffins med fløyelsmyk ostekrem og melisdryss. Glasuren kan farges rød eller grønn med konditorfarge hvis ønskelig. Små snøkrystaller kan byttes ut med annen kakepynt som fargerik strøssel, sølv- eller gullkuler.
60+ min
Enkel
Tips!
Hvis du har det travelt, kan du bruke bakemiks fra TORO i stedet for å bake muffins fra bunnen av.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- 2Pisk smør og sukker til luftig smørkrem (stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene). Visp inn eggene, ett og ett. Visp godt mellom hvert egg. Tilsett vanilje, og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselvis med melken.
- 3Fyll røren i muffinsformer (sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem) og stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til overflaten er fast og gyllen. La kakene stå i muffinsbrettet i noen minutter for å avkjøle seg, før du forsiktig løfter dem ut.
- 1
Ostekrem:
- 1Rør smøret glatt og luftig. Rør inn osten og visp ved lav hastighet til alt er godt blandet og blandingen er klumpfri. Stopp og skrap ned langs sidene noen ganger underveis.
- 2Tilsett melisen litt etter litt, og rør til ostekremen er tykk og helt glatt. Ha til slutt i limesaft. Ha ostekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen pent på kakene.
- 3Hvis muffinsen ikke skal serveres med det samme bør de oppbevares i kjøleskapet etter at du har hatt på ostekremen.
- 1