Daimis-kake

En lekker daimiskake er enkelt å lage og veldig hyggelig å servere til store og små. Her har vi toppet med kaken med noen gode striper salt karamellsaus.

40-60 min
Enkel
Daimis-kake

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 180 grader. Kle en springform, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med litt nøytral olje.
    2. 2
      Visp eggehvitene til mykt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til en blank og tykk marengs. Vend inn de malte mandlene og bre massen jevnt utover i formen. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 ­minutter. Avkjøl i formen. Dra en spiss kniv langs kanten og løsne ­kakeringen. Vask kakeringen, kle innsiden med bakepapir og fest ringen tilbake på plass. La isen stå ute noen ­minutter til den mykner noe (men ikke la den smelte for mye). Fordel isen jevnt utover bunnen og sett kaken i fryseren. La den stå i fryseren frem til servering.
    3. 3
      Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret på ­sidene og i bunnen før du setter den over på et passende fat for ­servering. Topp med tykke striper av salt karamellsaus.