Søte terter med vaniljekrem og friske bær

Nå er ikke friske bær forbeholdt om sommeren. De er stort sett å få tak i hele året. Med vaniljekrem og hjemmelaget tertebunn har du en frisk og fin dessert.

40-60 min
Middels
Søte terter med vaniljekrem og friske bær
Tips!

Når du skal steke en tertebunn er det lurt å dekke bunnen med bakepapir for så å fylle på med tørkede erter eller bønner. Da bevarer tertebunnen fasongen under steking.

Slik gjør du

  1. Mørdeig:

    1. 1
      Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Jobb minst mulig med deigen. Pakk mørdeigen godt inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter.
    2. 2
      Kle 6 små terteformer med mørdeigen, eventuelt kan du bruke en stor terteform (22–26 cm i diameter). Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter.
    3. 3
      Forstek bunnene ved 180 °C i 15 minutter. Ta ut ertene og stek bunnene videre i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  2. Fyll:

    1. 1
      Fyll tertebunnene med vaniljekrem og friske bær, og strø litt melis over.