La smaksløkene danse!

Oppskrift på Tagliatelle Arrabiata
Oppskrift på Tagliatelle Arrabiata
16. januar er det internasjonal sterk og krydret mat-dagen. Den rette dagen å oppleve en smakseksplosjon som får smaksløkene dine til å danse av glede.

Kjærligheten til krydder og sterke smaker har eksistert lenge. Folk har brukt sterke krydder i måltidene sine i over 6000 år. Og 16. januar kan du fortsette denne sterke historien.

En glohet feiring
Det er ikke nødvendig å gå all-in og bli den neste Masterchef på den internasjonale dagen for sterk og krydret mat! Det finnes mange måter å omfavne litt krydder på i hverdagen uten å måtte lage et komplekst måltid. Tilsett noen jalapenos i en burger eller på fajitas, eller hell på litt sterk saus på pizzaen. Andre enkle retter inkluderer krydrede kjøttboller og sterk meksikansk pastasalat. Alt kan gjøres krydret med riktig krydder!

Jokers sterke forslag
Her på nettsidene våre er det alltid lett å finne oppskriften på suksess. Også når det kommer til sterk og krydret mat. Et godt eksempel på dette er vår Tagliatelle Arrabiata. For som det står å lese i introen til denne oppskriften, så betyr Arrabiata bokstavelig talt «sint» på italiensk – og det er også navnet på denne tomatbaserte sausen med chili. Den er enkel å lage og har akkurat passe kick. Og ønsker du å lage den enda sterkere for virkelig å markere internasjonal sterk og krydret mat-dagen kan du tilsette mer chili eller chiliflakes ved servering.

PS! I de fleste oppskriftene kan du selv regulere hvor sterk du vil ha maten din ved å justere ned mengden på de sterke krydderne.

Vi ønsker deg en sterk og god feiring!

Relatert innhold

Quesadilla med kylling

Quesadilla er en enkel middag som alle kan like! Her har vi dem fylt med kyllingkjøttdeig, jalapenos og frisk vårløk. Server med en frisk tomatsalsa til.

Stekt ris med kylling

Asiatisk stekt ris med kylling er enkelt å lage og gir gode smaker som er lett å like for både store og små. Bruk gjerne de grønnsakene du allerede har i kjøleskapet.

Nachos med meksikansk gryte

Nachos er perfekt til både helgekos og når du vil bruke opp rester av meksikansk gryte fra dagen før. Server med frisk vårløk, mais, lime og rømme til!

Tagliatelle Arrabiata

Arrabiata betyr bokstavelig talt «sint» på italiensk – og er også navnet på denne tomatbaserte sausen med chili. Den er enkel å lage og har akkurat passe kick, men ønsker du den enda sterkere kan du tilsette mer chili eller chiliflakes ved servering.

Grillede kyllingklubber med Chimichurri

Dette tilbehøret setter prikken over i´en over enhver rett i sommer. Chimichurri er både fruktig, sterk og god, og gir grillmaten en skikkelig make-over.

Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner

Enchilada smaker kjempegodt selv uten kylling eller kjøtt. Stekt sopp, bønner og salat gir masse smak. Vil du ha enchiladaen ekstra sterk, topp med noen ringer syltet chili. Med ost og rømme på toppen har du et fullverdig vegetar måltid.

Tortilla wrap med fiskeburger, råkost mix og chilimajones

Har du ekstra fiskekaker etter middagen? Bruk restene i en enkel wrap – server med råkostsalat og chilimajones til.

Gulrotsuppe med kokos og chili

Når høsten nærmer seg er denne suppen perfekt. Full av deilige smaker og akkurat passe spicy.

Scampisalat med chili og hvitløk

En smakfull scampisalat er en super forrett som tar kort tid å lage. Frisk koriander gir salaten ekstra farge og god smak.

Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Lag en enkel asiatisk-inspirert rett med svinekoteletter i hovedrollen! Denne passer like godt til lunsj som til middag.