Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Lag en enkel asiatisk-inspirert rett med svinekoteletter i hovedrollen! Denne passer like godt til lunsj som til middag.

20-40 min
Middels
Stekt ris med svinekjøtt, egg og bacon

Slik gjør du

    1. 1
      Renskjær kotelettene og skjær kotelettkjøttet og baconet i små biter.
    2. 2
      Skrell og skjær gulroten i tynne strimler eller riv den grovt. Rens og skjær sukkerertene i biter og finsnitt vårløken.
    3. 3
      Kok valgfri ris som anvist på pakken.
    4. 4
      Varm en stor stekepanne og stek kjøtt og bacon i litt olje til kjøttbitene er gjennomstekte. Tilsett gulrot, mais, sukkererter, vårløk, hvitløk og ingefær, og rør alt godt sammen. Tilsett litt mer olje om nødvendig og ha i den kokte risen. Fres til risen er gjennomvarm, rør inn soyasaus og skyv risen ut i kantene av pannen.
    5. 5
      Ha en teskje olje i midten av pannen og knekk i eggene. Rør eggene i sirkelbevegelser i ca. 1 minutt, eller til eggene har blitt litt faste.
    6. 6
      Rør alt sammen i pannen og server den stekte risen toppet med ­sprøstekt løk, sesamfrø og koriander.
    7. 7
      Server med ekstra soyasaus og lime til å presse over.