Quesadilla med kylling
Quesadilla er en enkel middag som alle kan like! Her har vi dem fylt med kyllingkjøttdeig, jalapenos og frisk vårløk. Server med en frisk tomatsalsa til.
20-40 min
Enkel
Tips!
Ønsker du en sterkere smak, tilsetter du bare mer jalapenos.
Slik gjør du
- 1Skjær tomatene til salsaen i små biter. Finsnitt chili og finhakk rødløk og hvitløk. Rør sammen tomater, chili, rødløk og hvitløk. Tilsett limesaft, en god klype sukker og en klype salt. Rør inn hakket koriander.
- 2Stek kyllingkjøttdeigen i litt olje over høy varme. Stek til kjøttdeigen blir gyllen og gjennomstekt, hakk den opp i mindre biter underveis i stekingen. Krydre med tacokrydder, salt og pepper.
- 3Rens og finsnitt vårløken. Hell laken av jalapenoene og la skivene få dryppe litt av seg.
- 4Legg en tortillalefse på skjærefjølen og lag et snitt fra midten av tortillaen og ut i kanten. Tenk at
tortillaen deles i fire deler, og legg ost på én del, kjøtt på én, vårløk på én og noen skiver
jalapenos sammen med grovhakket koriander på den siste delen. Begynn der du har snittet tortillaen og brett
en del over på motsatt side, så over neste og neste. Til slutt har du en fylt trekant. Gjenta prosessen med de andre tortillaene. - 5Stek quesadillaen i en panne med litt olje til tortillaen er sprø og osten i fyllet har smeltet (kan også stekes i et toastjern eller vaffeljern).
- 6Del den nystekte quesadillaen i to før servering og server den med tomatsalsa.
- 7Som ekstra tilbehør er det godt med rømme og guacamole.
- 1