Enchilada med salsa, grønnsaker og bønner
Enchilada smaker kjempegodt selv uten kylling eller kjøtt. Stekt sopp, bønner og salat gir masse smak. Vil du ha enchiladaen ekstra sterk, topp med noen ringer syltet chili. Med ost og rømme på toppen har du et fullverdig vegetar måltid.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Pakk tortillaene godt inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 160 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
- 2Skyll bønnene i kaldt vann, hell dem i en kjele og varm opp. Tilsett tacokrydder og litt vann, og rør rundt. La det putre i 2–3 minutter.
- 3Når tortillaene er ferdig varmet smør på tomatsalsa, noen spiseskjeer mais- og chilisalsa, mangosalsa, frisk tomatsalsa, bønner, stekt sopp og en håndfull ruccula.
- 4Topp med syltet chili, rømme og ost.
- 1
Tacokrydder
- 1Tacokrydder:
1. Knus korianderfrø og fennikelfrø i en morter. - 2Bland de knuste frøene, paprikapulver og malt spisskummen sammen til din egen krydderblanding!
- 1
Tomatsalsa
- 1Tomatsalsa:
Finhakk rødløk, chili og hvitløk og fres det mykt i olivenolje i en middels varm stekepanne. - 2Tilsett hakkede tomater, sukker og rødvinseddik.
- 3La sausen putre i 10–15 minutter.
- 4Skjær et lite kryss i skallet på plommetomatene og legg dem i kokende vann i 30 sekunder. Vannet skal dekke hele plommetomatene
- 5Hell av vannet og flå plommetomatene. Del dem i terninger og rør inn i sausen.
- 6Smak til med salt, pepper og finhakket koriander.
- 1
Mangosalsa
- 1Mangosalsa:
Del mangoen i terninger og finhakk chilien - 2Bland inn hakket koriander og limesaft.
- 1
Frisk tomatsalsa
- 1Frisk tomatsalsa:
Del og rens chilien for frø. - 2Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.
- 3Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
- 4Rør inn finhakket koriander.
- 1
Mais- og chilisalsa
- 1Mais- og chilisalsa:
Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best! - 2Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål.
- 3Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.
- 1
Stekt sopp og sprø løk
- 1Stekt sopp og sprø løk:
Del soppen i passende biter og stek den i olje eller smør i pannen til den får en fin og gyllen farge - 2Skjær løken i tynne ringer og stek den sprø i nøytral olje.
- 3Bland sammen sopp og løk i en skål
- 4Topp med finsnittet vårløk.
- 1
Syltet chili
- 1Syltet chili:
Ha alle ingrediensene bortsett fra chiliene i en liten kjele og kok opp. Når sukker og salt er oppløst, er laken klar. - 2Skjær chiliene i ringer og la frøene være med.
- 3Legg chilien på et kokt og rent glass, og hell over den varme laken.
- 4Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet.
- 1