Italienske kjøttboller med tomat- og fetapasta

En superenkel pastarett hvor ovnen gjør mesteparten av jobben! Tomater og fetaost bakes i ovnen og mikses til en saus som passer perfekt sammen med italienske kjøttboller.

20-40 min
Enkel
Italienske kjøttboller med tomat- og fetapasta

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 200 grader. Ha tomatene over i en passende ildfast form. Legg i apetina og tilsett hvitløk, chili, sitronskall og olje. Sett formen midt i ovnen og stek i 20–30 minutter, eller til tomatene er helt myke.
    2. 2
      Stek kjøttbollene etter anvisning på pakken og kok pastaen mens formen står i ovnen. Ta vare på 1 dl av pastavannet før du heller ut resten.
    3. 3
      Hell alt fra formen over i en beholder som passer til stavmikseren og kjør det sammen til en tykk og jevn saus. Juster konsistensen med litt av pasta-
      vannet hvis sausen virker veldig tykk.
    4. 4
      Bland sausen sammen med nykokt pasta og stekte kjøttboller. Dryss over litt urter og revet parmesan før servering.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 250 g grønt.