Italienske kjøttboller med tomat- og fetapasta
En superenkel pastarett hvor ovnen gjør mesteparten av jobben! Tomater og fetaost bakes i ovnen og mikses til en saus som passer perfekt sammen med italienske kjøttboller.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Varm ovnen til 200 grader. Ha tomatene over i en passende ildfast form. Legg i apetina og tilsett hvitløk, chili, sitronskall og olje. Sett formen midt i ovnen og stek i 20–30 minutter, eller til tomatene er helt myke.
- 2Stek kjøttbollene etter anvisning på pakken og kok pastaen mens formen står i ovnen. Ta vare på 1 dl av pastavannet før du heller ut resten.
- 3Hell alt fra formen over i en beholder som passer til stavmikseren og kjør det sammen til en tykk og jevn saus. Juster konsistensen med litt av pasta-
vannet hvis sausen virker veldig tykk. - 4Bland sausen sammen med nykokt pasta og stekte kjøttboller. Dryss over litt urter og revet parmesan før servering.Tips!
Denne retten inneholder ca. 250 g grønt.
- 1