Scampisalat med chili og hvitløk
En smakfull scampisalat er en super forrett som tar kort tid å lage. Frisk koriander gir salaten ekstra farge og god smak.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Rens og finhakk hvitløken og finsnitt chilien (fjern det meste av frøene).
- 2Bland scampi, hvitløk og chili. Tilsett et par spiseskjeer med olje og en god klype salt.
La det marinere i minst 15 minutter. - 3Varm opp en stor stekepanne, ha i litt olje (husk at det også er olje i marinaden) og stek scampien over god varme i 3–4 minutter.
- 4Tilsett 2 ss smør mot slutten av stekingen, krydre med litt ekstra salt og kvernet pepper, og press til slutt over litt lime eller sitronsaft.
- 5Fordel salat og scampi på tallerkener og drypp over sjyen fra pannen. Pynt med frisk koriander.
- 6Scampisalat med chili og hvitløk er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus og til dessert en fristende Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær.
- 1