Scampisalat med chili og hvitløk

En smakfull scampisalat er en super forrett som tar kort tid å lage. Frisk koriander gir salaten ekstra farge og god smak.

20-40 min
Enkel
Scampisalat med chili og hvitløk

Slik gjør du

    1. 1
      Rens og finhakk hvitløken og finsnitt chilien (fjern det meste av frøene).
    2. 2
      Bland scampi, hvitløk og chili. Tilsett et par spiseskjeer med olje og en god klype salt.
      La det marinere i minst 15 minutter.
    3. 3
      Varm opp en stor stekepanne, ha i litt olje (husk at det også er olje i marinaden) og stek scampien over god varme i 3–4 minutter.
    4. 4
      Tilsett 2 ss smør mot slutten av stekingen, krydre med litt ekstra salt og kvernet pepper, og press til slutt over litt lime eller sitronsaft.
    5. 5
      Fordel salat og scampi på tallerkener og drypp over sjyen fra pannen. Pynt med frisk koriander.
    6. 6
      Scampisalat med chili og hvitløk er forrett i en 3-retters meny. Hvor hovedretten er Kalkunbryst med rosenkål og fløtesaus og til dessert en fristende Sjokoladefondant med jordbærsaus og friske bær.