La smaksløkene danse!

16. januar er det internasjonal sterk og krydret mat-dagen. Den rette dagen å oppleve en smakseksplosjon som får smaksløkene dine til å danse av glede.

Kjærligheten til krydder og sterke smaker har eksistert lenge. Folk har brukt sterke krydder i måltidene sine i over 6000 år. Og 16. januar kan du fortsette denne sterke historien.

En glohet feiring

Det er ikke nødvendig å gå all-in og bli den neste Masterchef på den internasjonale dagen for sterk og krydret mat! Det finnes mange måter å omfavne litt krydder på i hverdagen uten å måtte lage et komplekst måltid. Tilsett noen jalapenos i en burger eller på fajitas, eller hell på litt sterk saus på pizzaen. Andre enkle retter inkluderer krydrede kjøttboller og sterk meksikansk pastasalat. Alt kan gjøres krydret med riktig krydder!

Jokers sterke forslag

Her på nettsidene våre er det alltid lett å finne oppskriften på suksess. Også når det kommer til sterk og krydret mat. Et godt eksempel på dette er vår Tagliatelle Arrabiata. For som det står å lese i introen til denne oppskriften, så betyr Arrabiata bokstavelig talt «sint» på italiensk – og det er også navnet på denne tomatbaserte sausen med chili. Den er enkel å lage og har akkurat passe kick. Og ønsker du å lage den enda sterkere for virkelig å markere internasjonal sterk og krydret mat-dagen kan du tilsette mer chili eller chiliflakes ved servering.

PS! I de fleste oppskriftene kan du selv regulere hvor sterk du vil ha maten din ved å justere ned mengden på de sterke krydderne.

Vi ønsker deg en sterk og god feiring!