Julens tilbehør

De beste oppskriftene til julens tilbehør

Tilbehør er ofte like viktig som julematen, og en god saus kan løfte opplevelsen av et måltid til nye høyder. Her får du oppskriften på kålrotstappen til pinnekjøtt og både surkål og rødkål til ribben, samt ertepurren til lutefisken, samt potetoppskrifter.

 

Relatert innhold

Annapoteter

Annapoteter, eller Pommes Anna som retten også kalles, er et smakfullt og enkelt tilbehør som passer til de fleste kjøttretter.

Gubberøre

Gubberøre er en svensk favoritt som egner seg like godt på det norske julebordet. Sild, ansjos, kapers, poteter, egg, eple, rødløk og urter i en herlig kremet røre.

Brytebrød

Myke små rundstykker satt sammen som et lite juletre, er perfekt til frokosten eller julebrunsjen.

Krydret rødkål

Sett prikken over i-en på ribbemiddagen med smaksrik, krydret rødkål.

Surkål

Surkålens syrlighet passer perfekt til saftig juleribbe.

Rødkålsalat

En rødkålsalat med tørket frukt og nøtter. En liten vri med syltetøy i dressingen gjør denne til et spennende tilskudd på koldtbordet.

Rødkålsalat med klementiner

Kombinasjonen av sprø kål og søte klementiner er nydelig i denne salaten. Perfekt som tilbehør til svin eller kylling, eller som et lite måltid i seg selv.

Kålrotstappe med potet og gulrot

Denne kålrotstappen har flott farge og deilig smak som passer til røkt og salt kjøtt. Uunnværlig til pinnekjøttet, og nydelig til tykke skiver stekt bacon eller bayonneskinke.

Lun salat med druer og rosenkål

I denne lune salaten får rosenkål følge av søte druer – en herlig kombinasjon. Passer godt som tilbehør til kylling eller kalkun.

Hasselbackpoteter

Poteten er en super rotfrukt som kan brukes på utallige måter. I tillegg er den næringsrik og gir god metthetsfølelse. Denne varianten er enkel og lage, og en fest for smaksløkene. Passer ypperlig til lam og annet kjøtt.

Fløtegratinerte poteter

En deilig klassiker til kjøttretter. Her har vi piffet den opp med hvitløk og parmesan som gir en nydelig smak.

Knuste poteter med parmesan og rømmedressing

Dette er en perfekt måte å bruke opp potetrester. Resultatet bli sprø og luftige poteter som er et godt tilbehør til det meste.

Gratinert hel blomkål

Gratinert hel blomkål er godt tilbehør til kylling eller svin, men smaker også nydelig som et vegetarisk måltid i seg selv.

Waldorfsalat med druer

En klassisk og frisk salat som nærmest er en selvfølge på ethvert koldtbord.

Waldorfsalat med epler og klementiner

Den smakfulle waldorfsalaten er nesten en selvfølge til koldtbordet.

Julesauser

En smakfull saus kan løfte julemiddagen til nye høyder! Når du lager saus fra bunnen av, er det viktig at du tar deg tid og er nøye med å følge oppskriften. Her gir vi deg oppskriften på tre enkle sauser.

Hjemmelaget béarnaisesaus

Slå til med deilig hjemmelaget béarnaisesaus!