Brytebrød

Myke små rundstykker satt sammen som et lite juletre, er perfekt til frokosten eller julebrunsjen.

60+ min
Enkel
Brytebrød
Tips!

Dryss gjerne over litt sesamfrø og valmuefrø før steking. Urteoljen kan lages med en eller flere urter, tilsett noen friske spinatblader for ekstra farge.

Slik gjør du

    1. 1
      Start med å lage urteolje: Mos hakkede urter, hvitløk og olje sammen i en morter eller med en stavmikser.
    2. 2
      Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melken og varm opp blandingen til ca. 30 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell væsken over. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett alt det tørre og olivenolje.
    3. 3
      Arbeid deigen til en jevn og smidig deig i 10–15 minutter. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.
    4. 4
      Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord. Del deigen i 22 like store emner, og trill ut fine, små boller. Kle et stekebrett med bakepapir og plasser bollene tett inntil hverandre i en formasjon som ligner et juletre (la det være litt luft mellom bollene, men ikke mer en at de vil vokse inn i hverandre under heving og steking). Dekk til med plastfilm og la rundstykkene etterheve i ca. 40 minutter.
    5. 5
      Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl brytebrødet først på stekebrettet og deretter videre på rist. Pensle eller drypp urteoljen over brødet før servering.