Krydret rødkål

Sett prikken over i-en på ribbemiddagen med smaksrik, krydret rødkål.

60+ min
Enkel
Krydret rødkål

Slik gjør du

    1. 1
      Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene og del kålhodet i fire båter. Finsnitt rødkålen, ikke bruk den tykke midtstilken.
    2. 2
      Smelt smøret i en passende kjele og fres kålen under omrøring til den faller litt sammen. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken. Kok opp og la det småkoke under lokk i en halv times tid, rør om av og til.
    3. 3
      Ta av lokket, tilsett hakket tørket fiken og la rødkålen surre videre uten lokk i ytterligere en halv time. Juster smaken med salt og pepper og rør gjerne inn litt ribbefett/ribbesjy før servering.
    4. 4
      Tips! Perfekt tilbehør til juleribben.Tips! Perfekt tilbehør til [juleribben](recipe:7471662a-4e4f-4f70-be25-2f299a7722ff).