Surkål
Surkålens syrlighet passer perfekt til saftig juleribbe.
60+ min
Enkel
Tips!
Du kan bruke denne oppskriften med rødkål også, men la da eddiken få koke sammen med kålen fra starten, slik at du bevarer fargen på rødkålen.
Slik gjør du
- 1Skyll kålhodet, fjern eventuelt de ytterste bladene hvis de ikke er pene, og del kålhodet i fire båter. Snitt kålen i tynne strimler, ikke bruk den tykke midtstilken. Skrell eplene og del dem i båter.
- 2Legg kål, epler, karve og salt lagvis i en passende kjele. Hell over væske og la kålen småkoke under lokk i ca. 45 minutter. Rør om av og til.
- 3Smak til kålen med sukker, eddik og litt mer salt hvis nødvendig. Rør gjerne inn et par gode spiseskjeer ribbefett eller ribbesjy før servering.
- 4Tips! Perfekt tilbehør til juleribben.
- 1