
Sunn & fisk
Fisk er godt og sunt - året rundt! Vi feirer Fiskens dag den 6. mars med mange gode fiskeretter på menyen.
Fisk er noe av det beste du kan spise, både med tanke på smak og helse. Innfør fiskemiddag fast en dag i uken som et minimum. La deg inspirere til å lage fiskemiddager med tips og retter vi har samlet her.
Som god nabo er det naturlig for oss å bidra til at du holder deg sunn og frisk. Og fisk er noe av det beste du kan spise, både med tanke på smak og helse. Vi ønsker å inspirere deg til å ta sunnere valg, og å gi deg lyst til å lage gode fiskeretter to til tre ganger i uken - slik helsemyndighetene anbefaler. Vi gir deg tipsene du trenger for å få en velsmakende og sunn fiskemiddag enkelt og raskt på bordet.
Investering i egen helse
Fisk og sjømat inneholder mange viktige næringsstoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret. Omega-3-fettsyrer, som vi finner i fet fisk som makrell, laks, sild og ørret, er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen er avhengig av disse fettsyrene for å vedlikeholde flere livsviktige funksjoner. Omega-3 kan vi bare ta til oss gjennom maten vi spiser, kroppen selv klarer ikke å produsere dem. Derfor er det viktig at kroppen får nok tilførsel av Omega-3. Fisk og sjømat inneholder ikke sukker og svært lite karbohydrater. Å spise fisk er en utmerket investering i din egen helse – dessuten smaker det godt!
Tining av fisk
Det går fint å bruke tint fisk i mange av våre oppskrifter. Frossen fisk kan tines i kjøleskapet over natten. Men det beste resultatet får du hvis du tiner fisken raskt i kaldt vann, da blir den saftigere og beholder den gode smaken. Legg fiskefiletene i en tett plastpose, press ut luften og lukk posen godt igjen. Fyll opp vasken eller en bolle med kaldt vann og legg posen i vannet. La fisken ligge i 20-30 minutter, eller til den er tint.
Klikk her for vårt fiskeoppskriftshefte.
Gjør fiskemiddagen til familiens favorittmåltid. Velkommen ombord!
Oppskrifter
Laks i tomat med ris og frisk salat
20-40 min|EnkelSaftig laks i pita med dill- og epletzatziki
20-40 min|EnkelBakt laks med squash, mandler og kremet tagliatelle
20-40 min|EnkelHonning- og teriyake-marinert ørret og scampi
60+ min|MiddelsOvnsbakt torsk med sprø topping
40-60 min|EnkelTorskefilet med gulrøtter og klementinsmør
20-40 min|EnkelKapteinens fylte med ertesalat og potetkake
40-60 min|MiddelsBakt ørret i kokos- og karrisaus
20-40 min|EnkelAsia-inspirert fiskeburger
20 min|EnkelKapteinens fylte i wrap
20-40 min|EnkelSprøbakt torsk med karridressing
20-40 min|EnkelFiskekaker med varm sursøt eplesalat
20-40 min|EnkelFiskeburger med Hasselbackpoteter
60+ min|MiddelsPita med sprøbakt torsk
20-40 min|EnkelFiskepudding med ostesaus og reker
20-40 min|EnkelLaksebowl med ingefær og soyasaus
20 min|EnkelFiskekaker med avokadokrem og reker
20-40 min|EnkelFiskeburger med frisk eplesalat
20-40 min|EnkelStekt fiskepudding med bacon og karrisaus
20-40 min|EnkelScampi med kremet karrisaus
20-40 min|MiddelsFish & Crisp med saltbakte poteter, grønnsaker og dipp
20-40 min|EnkelSprøbakt torsk i tortillalefse
20 min|EnkelØrretfilet med spicy nachos og avokado
20-40 min|EnkelSpicy torsk med ovnsbakte søtpoteter
20-40 min|EnkelPannestekt ørret med soyaglaserte grønnsaker
20 min|EnkelFiskekaker med teriyakiwok
20-40 min|EnkelFish & Crisp med ovnsbakte tomater og peppersaus
20-40 min|EnkelKapteinens fylte rødspette med fargerik salat
20-40 min|EnkelGryte med fiskepudding og potetmos
20-40 min|EnkelSprøbakt torsk med bacon og hvit saus
20-40 min|EnkelOvnsbakt laks med pesto
20-40 min|EnkelOvnsbakt laks med kålstuing og knuste poteter
20-40 min|EnkelKremet fiskesuppe med torsk
20-40 min|EnkelFiskeburger med urtekesam i hvetelefse
60+ min|Enkel