Sunn & fisk

Fisk er godt og sunt - året rundt! Vi feirer Fiskens dag den 6. mars med mange gode fiskeretter på menyen.

Fisk er noe av det beste du kan spise, både med tanke på smak og helse. Innfør fiskemiddag fast en dag i uken som et minimum. La deg inspirere til å lage fiskemiddager med tips og retter vi har samlet her.

Som god nabo er det naturlig for oss å bidra til at du holder deg sunn og frisk. Og fisk er noe av det beste du kan spise, både med tanke på smak og helse. Vi ønsker å inspirere deg til å ta sunnere valg, og å gi deg lyst til å lage gode fiskeretter to til tre ganger i uken - slik helsemyndighetene anbefaler. Vi gir deg tipsene du trenger for å få en velsmakende og sunn fiskemiddag enkelt og raskt på bordet.

Investering i egen helse
Fisk og sjømat inneholder mange viktige næringsstoffer som bidrar til å styrke immunforsvaret. Omega-3-fettsyrer, som vi finner i fet fisk som makrell, laks, sild og ørret, er essensielle fettsyrer. Det betyr at kroppen er avhengig av disse fettsyrene for å vedlikeholde flere livsviktige funksjoner. Omega-3 kan vi bare ta til oss gjennom maten vi spiser, kroppen selv klarer ikke å produsere dem. Derfor er det viktig at kroppen får nok tilførsel av Omega-3. Fisk og sjømat inneholder ikke sukker og svært lite karbohydrater. Å spise fisk er en utmerket investering i din egen helse – dessuten smaker det godt!

Tining av fisk
Det går fint å bruke tint fisk i mange av våre oppskrifter. Frossen fisk kan tines i kjøleskapet over natten. Men det beste resultatet får du hvis du tiner fisken raskt i kaldt vann, da blir den saftigere og beholder den gode smaken. Legg fiskefiletene i en tett plastpose, press ut luften og lukk posen godt igjen. Fyll opp vasken eller en bolle med kaldt vann og legg posen i vannet. La fisken ligge i 20-30 minutter, eller til den er tint.

Klikk her for vårt fiskeoppskriftshefte.

Gjør fiskemiddagen til familiens favorittmåltid. Velkommen ombord!

Relatert innhold