Maimåned åpner for å kunne nyte ekstra av den deilige våren. Vi skal feire 17. mai og pinsen, og det er den internasjonale hamburgerdagen i slutten av måneden. Med andre ord, det er mye å glede seg over i mai!
Det er få som nyter varmen, sola og de lange sommerdagene mer enn nordmenn. Så fort gradestokken tillater det blir hagemøbler bæret ut og griller fyrt opp. Det er lov å sette sommerlige retter på bordet, selv om de første måltidene inntas med blå lepper og skjelvende hender får heller være. Det er også lov å grille og spise maten inne hvis været ikke tillater å være ute.
En syrlig og frisk pai som passer perfekt til varme sommerdager. Imponer ved pynte kaken med blomster laget av jordbær, det er enklere enn du tror! Paien kan toppes med andre bær eller oppskåret frukt etter ønske.
Den klassiske pavlova er her formet som en krans, men er akkurat like sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Topp den med frisk bringebærkrem, sommerens bær, mynteblader og spiselige blomster.
En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!
Salt skinke og saftig melon er en nydelig og klassisk kombinasjon. Her får de besøk av jordbær, balsamico og basilikum for en ordentlig fest av en salat.
Chilimarinert ytrefilet serveres her sammen med en lett og frisk salat med grillet vannmelon, som garantert vil gi deg vann i munnen. Å grille vannmelon får frem en dypere smak og sødme i melonen som står seg ypperlig mot det magre svinekjøttet.
Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.
Alle gode ting er tre, spesielt når det er snakk om biff på grillen! Med 3 forskjellige typer kjøtt og godt tilbehør, får alle muligheten til å velge sin favoritt.
Dette tilbehøret setter prikken over i´en over enhver rett i sommer. Chimichurri er både fruktig, sterk og god, og gir grillmaten en skikkelig make-over.
Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.
Til burgerfesten er det ekstra stas med flere ulike typer burgere og tilbehør. Da kan alle fylle på med sine favoritter. Det meste er lov! Og glem ikke å varme brødene.
Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.
Grillet avokado får en rund og nøtteaktig smak, og er kjempegodt som tilbehør til annen grillmat. Eller server det som en lett lunsj med en frisk tomatsalsa og godt brød.