De fine maidager

Maimåned åpner for å kunne nyte ekstra av den deilige våren. Vi skal feire 17. mai og pinsen, og det er den internasjonale hamburgerdagen i slutten av måneden. Med andre ord, det er mye å glede seg over i mai!

Det er få som nyter varmen, sola og de lange sommerdagene mer enn nordmenn. Så fort gradestokken tillater det blir hagemøbler bæret ut og griller fyrt opp. Det er lov å sette sommerlige retter på bordet, selv om de første måltidene inntas med blå lepper og skjelvende hender får heller være. Det er også lov å grille og spise maten inne hvis været ikke tillater å være ute.

Her kan du se ut stort utvalg av våre nyeste og beste burgeroppskrifter.

Nå er tiden inne for å slippe til sommeren, også på middagsbordet. Kos deg med grillmat, salater, friske frukter og bær og is.

Her har vi samlet mange deilige oppskrifter som kan være med på å gi deg og dine en skikkelig sommerstemning.

God appetitt!

Relatert innhold

Blåbær- og sitronkake

En supersaftig og sommerlig kake med smak av syrlig sitron og friske blåbær.

Sommerpai med frisk ostekrem og jordbær

En syrlig og frisk pai som passer perfekt til varme sommerdager. Imponer ved pynte kaken med blomster laget av jordbær, det er enklere enn du tror! Paien kan toppes med andre bær eller oppskåret frukt etter ønske.

Grillfilet med coleslaw og mais

Grillfileter er magert og mørt kjøtt, som trenger kort tid på grillen. Med godt tilbehør er det perfekt sommermat!

Spareribs med kremet mais og sommerkål-slaw

Kremet mais er en sikker vinner til spareribs om sommeren! Imponer gjestene med denne smaksbomben.

Pavlovakrans med bringebærkrem

Den klassiske pavlova er her formet som en krans, men er akkurat like sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Topp den med frisk bringebærkrem, sommerens bær, mynteblader og spiselige blomster.

Enkel sommerkake

En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!

Melonsalat med skinke

Salt skinke og saftig melon er en nydelig og klassisk kombinasjon. Her får de besøk av jordbær, balsamico og basilikum for en ordentlig fest av en salat.

Kyllingsalat med kremet basilikumdressing

Salat er enkelt og godt i varmen! Prøv denne kyllingsalaten med frisk basilikumdressing!

Ytrefilet med grillede grønnsaker og bearnaise

Ytrefilet med sommervri! Grill kjøttet sammen med grønnsaker og server med bearnaise!

Marinert ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Chilimarinert ytrefilet serveres her sammen med en lett og frisk salat med grillet vannmelon, som garantert vil gi deg vann i munnen. Å grille vannmelon får frem en dypere smak og sødme i melonen som står seg ypperlig mot det magre svinekjøttet.

Koldtbord

Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.

Entrecôte med grillet asparges

Saftig entrecôte blir endre bedre med klassisk tilbehør som asparges og bearnaise.

Sommerkoteletter med bakt potet

Sommerkoteletter hører sommeren til. Her serveres de med bakt potet med ostesaus, og en smakfull salat med jordbær og ruccola.

3 x biff på grillen

Alle gode ting er tre, spesielt når det er snakk om biff på grillen! Med 3 forskjellige typer kjøtt og godt tilbehør, får alle muligheten til å velge sin favoritt.

Grillede kyllingklubber med Chimichurri

Dette tilbehøret setter prikken over i´en over enhver rett i sommer. Chimichurri er både fruktig, sterk og god, og gir grillmaten en skikkelig make-over.

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat

Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.

Sommerens burgere

Til burgerfesten er det ekstra stas med flere ulike typer burgere og tilbehør. Da kan alle fylle på med sine favoritter. Det meste er lov! Og glem ikke å varme brødene.

Fargerike pølsespyd

Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

Soya og honningmarinert kylling med jordbær- og vannmelonsalat

Garantert en god smaksopplevelse som gir en herlig sommerstemning!

Fargerik kyllingsalat

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Spekeskinke med grillet vannmelon

Smaken av sommer! Spekeskinke er kjempegodt til grillet melon, og er så enkelt å lage.

Grillet avokado med tomatsalsa

Grillet avokado får en rund og nøtteaktig smak, og er kjempegodt som tilbehør til annen grillmat. Eller server det som en lett lunsj med en frisk tomatsalsa og godt brød.