De fine maidager

Maimåned åpner for å kunne nyte ekstra av den deilige våren. Vi skal feire 17. mai og det er den internasjonale hamburgerdagen i slutten av månden. Med andre ord, det er mye å glede seg over i mai!

Det er få som nyter varmen, sola og de lange sommerdagene mer enn nordmenn. Så fort gradestokken tillater det blir hagemøbler bæret ut og griller fyrt opp. Det er lov å sette sommerlige retter på bordet, selv om de første måltidene inntas med blå lepper og skjelvende hender får heller være. Det er også lov å grille og spise maten inne hvis været ikke tillater å være ute.

Her kan du se ut stort utvalg av våre nyeste og beste burgeroppskrifter.

Nå er tiden inne for å slippe til sommeren, også på middagsbordet. Kos deg med grillmat, salater, friske frukter og bær og is.

Her har vi samlet mange deilige oppskrifter som kan være med på å gi deg og dine en skikkelig sommerstemning. God appetitt!

Relatert innhold

Pavlovakrans med bringebærkrem

Den klassiske pavlova er her formet som en krans, men er akkurat like sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Topp den med frisk bringebærkrem, sommerens bær, mynteblader og spiselige blomster.

Enkel sommerkake

En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!

Koldtbord

Sommeren er sesongen for mat i det fri og hva er ikke hyggeligere enn å dele et godt måltid med de du er glad i? Koldtbord er både tradisjonelt og ikke minst koronavennlig – alle kan ta med hver sin rett.

3 x biff på grillen

Alle gode ting er tre, spesielt når det er snakk om biff på grillen! Med 3 forskjellige typer kjøtt og godt tilbehør, får alle muligheten til å velge sin favoritt.

Grillede kyllingklubber med Chimichurri

Dette tilbehøret setter prikken over i´en over enhver rett i sommer. Chimichurri er både fruktig, sterk og god, og gir grillmaten en skikkelig make-over.

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat

Den røkte og salte smaken på sommerkoteletter passer ypperlig med smaken av den syrlige friskheten til hjertesalaten. Hjertesalat egner seg veldig godt på grillen.

Vannmelon på grillen med spekeskinke

Smaken av sommer! Spekeskinke er kjempegodt til grillet melon, og er så enkelt å lage.

Vannmelon og ananas på grillen

Grillet frukt kan serveres til annen grillet mat som et friskt tilbehør, eller til dessert som en avslutning på måltidet.

Sommerens burgere

Til burgerfesten er det ekstra stas med flere ulike typer burgere og tilbehør. Da kan alle fylle på med sine favoritter. Det meste er lov! Og glem ikke å varme brødene.

Fargerike pølsespyd

Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

Fargerik kyllingsalat

En deilig kyllingsalat passer ikke bare å lage om sommeren. Ønsker du en lettere middag er dette et ypperlig valg

Meksikansk kyllingsalat

Hva med en smakfull salat til middag? Med marinerte kyllingstrimler, en frisk limedressing og tortillachips, får du et uslåelig godt måltid.

Melkesjokoladekjeks med salt karamell

Hva får du om du tar en pakke kjeks, kombinerer den med en boks nydelig iskrem og topper den med rennende karamellsaus og fugde? Den ultimate desserten!