3 x biff på grillen

3 x biff på grillen

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Alle gode ting er tre, spesielt når det er snakk om biff på grillen! Med 3 forskjellige typer kjøtt og godt tilbehør, får alle muligheten til å velge sin favoritt.

Fremgangsmåte

Grill indrefileten av svin og fårefileten over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Flytt filetene over på en kjøligere del av grillen og grill videre i 15–20 minutter, litt avhengig av stekegraden du ønsker på fårefileten. Fårefileten kan gjerne ha en rosa kjerne.
Gni ytrefileten av storfe inn med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill den et par minutter på hver side over høy varme, avhengig av tykkelsen på biffen. La kjøttet hvile i 10–15 minutter før det skjæres i skiver til servering.
Tilbered småpotetene etter anvisning på pakken.
Server kjøttet med bearnaisesaus og småpoteter, og gjerne med en frisk grønn salat til.
Tilbredning i ovn: Filetene kan også tilberedes i stekepanne og stekeovn. Brun fårefileten og svinefileten godt på alle sider. Stek filetene videre i ovn ved 150 ºC i 15–20 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene og ønsket stekegrad på kjøttet. Fårefileten kan fint ha en rosa kjerne. La filetene hvile i 10–15 minutter før du skjærer kjøttet i skiver til servering. Krydre ytrefileten av storfe med salt og kvernet pepper. Stek skivene raskt over høy varme på begge sider i en blanding av olje og smør. Steketiden er avhengig av tykkelsen på skivene, men det er kun snakk om få minutter.

Tips:

Beregn ca. 200 g kjøtt pr. person. Kjøtt som ikke er marinert klappes tørt med litt kjøkkenpapir, pensles med litt olje, og krydres med salt og kvernet pepper.