Marinert ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Marinert ytrefilet av svin med grillet vannmelon

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Chilimarinert ytrefilet serveres her sammen med en lett og frisk salat med grillet vannmelon, som garantert vil gi deg vann i munnen. Å grille vannmelon får frem en dypere smak og sødme i melonen som står seg ypperlig mot det magre svinekjøttet.

Fremgangsmåte

Grill ytrefileten over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av måltidet.
Del vannmelonen i 1–2 cm tykke skiver og skjær bort skallet. Drypp over litt olje og grill melonskivene raskt på begge sider over høy varme. Del skivene i litt mindre biter og dryss over litt salt og kvernet pepper.
Del tomatene i to. Bland salaten med grillet vannmelon, tomater, fetaost, noen gode dråper olivenolje (eller olje fra fetaosten) og et par dråper frisk sitronsaft.
Tilbered potetbåtene etter anvisning på pakken. Alternativt kan du steke potetbåtene i ca. 8 minutter i en airfryer som er forvarmet til 200 °C. Rist på kurven halvveis i steketiden.
Bland majones og sriracha/chilisaus i en skål for å lage chilimajones. Smak deg frem til ønsket styrke.
Skjær kjøttet i skiver og server det med grillet melonsalat, potetbåter og chilimajones til.