Ingredienser
Chilimarinert ytrefilet serveres her sammen med en lett og frisk salat med grillet vannmelon, som garantert vil gi deg vann i munnen. Å grille vannmelon får frem en dypere smak og sødme i melonen som står seg ypperlig mot det magre svinekjøttet.
Fremgangsmåte
-
Grill ytrefileten over høy varme til kjøttet har fått en fin og gyllen farge på alle sider. Legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen og grill videre i ca. 15 minutter. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten av måltidet.
-
Del vannmelonen i 1–2 cm tykke skiver og skjær bort skallet. Drypp over litt olje og grill melonskivene raskt på begge sider over høy varme. Del skivene i litt mindre biter og dryss over litt salt og kvernet pepper.
-
Del tomatene i to. Bland salaten med grillet vannmelon, tomater, fetaost, noen gode dråper olivenolje (eller olje fra fetaosten) og et par dråper frisk sitronsaft.
-
Tilbered potetbåtene etter anvisning på pakken. Alternativt kan du steke potetbåtene i ca. 8 minutter i en airfryer som er forvarmet til 200 °C. Rist på kurven halvveis i steketiden.
-
Bland majones og sriracha/chilisaus i en skål for å lage chilimajones. Smak deg frem til ønsket styrke.
-
Skjær kjøttet i skiver og server det med grillet melonsalat, potetbåter og chilimajones til.