Spareribs med kremet mais og sommerkål-slaw

Spareribs med kremet mais og sommerkål-slaw

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Kremet mais er en sikker vinner til spareribs om sommeren! Imponer gjestene med denne smaksbomben.

Fremgangsmåte

Her har vi brukt big ribs, men du kan gjerne bruke andre alternativer.
Rens og skjær kålen i tynne skiver. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler. Bland kål, gulrot, 1 ss salt og 3 ss sukker godt sammen i en passende bolle. La det stå til «marinering» i ca. 15 minutter. Skyll grønnsakene godt i kaldt vann og klem ut alt vannet. Bruk gjerne en salatslynge, eller tørk grønnsakene på et kjøkkenklede. Det er viktig at grønnsakene blir helt tørre for å unngå at dressingen renner av og grønnsakene blir vasne.
Visp sammen majones, yoghurt, sitronsaft, sukker og sennep. Smak til med pepper og en klype salt. Bland grønnsakene sammen med dressingen, juster med mer salt og pepper om nødvendig og bland til slutt inn hakket persille. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering (maks natten over).
Skjær maiskornene av maiskolbene. Finhakk hvitløk og løk. Smelt smøret i en stekepanne og stek hvitløk og løk over middels høy varme til løken blir helt myk og lett gyllen. Tilsett mais og bland alt godt sammen. Hell over fløte og la det hele koke sammen i et par minutter. Rør maizena sammen med melken. Tilsett litt og litt i den kokende maiskremen til den får passe tykkelse. Rør hele tiden så det ikke klumper seg. Blir maiskremen for tykk kan du spe med litt melk, er den fortsatt litt tynn kan du bruke litt mer maizena. Skru av varme, rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Rør inn hakket persille rett før servering.
Varm big ribsen som beskrevet på pakken og server den med kremet mais, kålsalat og ekstra BBQ-saus.

Tips:

Dryss litt finsnittet eple eller vårløk over kålsalaten før servering. Bland gjerne 1-2 ss hakket sylteagurk eller syltet jalapeños i dressingen hvis du ønsker det.