Ingredienser
En supersaftig og sommerlig kake med smak av syrlig sitron og friske blåbær.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 175°C og kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.
-
Visp smør og sukker lyst og kremet i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, melk/fløte og revet sitronskall. Rør alt godt sammen til en jevn røre. Vend inn blåbærene og bre røren jevnt utover i formen.
-
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter, sjekk gjerne med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. Stikk små hull i den nystekte kaken (bruk for eksempel en kakepinne eller tynn strikkepinne) og hell over sitronsaften.
-
Avkjøl kaken og topp den gjerne med melisglasur før servering. Pynt med friske blåbær og sitronmelisse.