Blåbær- og sitronkake

Blåbær- og sitronkake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En supersaftig og sommerlig kake med smak av syrlig sitron og friske blåbær.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175°C og kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og kremet i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, vaniljesukker, bakepulver, melk/fløte og revet sitronskall. Rør alt godt sammen til en jevn røre. Vend inn blåbærene og bre røren jevnt utover i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter, sjekk gjerne med en kakepinne om kaken er gjennomstekt. Stikk små hull i den nystekte kaken (bruk for eksempel en kakepinne eller tynn strikkepinne) og hell over sitronsaften.
Avkjøl kaken og topp den gjerne med melisglasur før servering. Pynt med friske blåbær og sitronmelisse.

Tips:

Hvis du bruker frosne blåbær skal de ikke tines før du har de i røren. Disse vil avgi mer farge i røren enn ferske bær.