Enkel sommerkake

Enkel sommerkake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C. Bruk en springform, 24 cm i diameter. Kle formen med bakepapir i bunnen. Smør sidene med nøytral olje eller smør og dryss sidene med litt sukker for en ekstra sprø kant.
Visp egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver og sikt det over eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen med store myke bevegelser. Pass på at du vender fra bunnen av bollen. Vend det sammen til det ikke er spor av melklumper i røren. Hell røren over i formen og stryk lett over røren så overflaten blir jevn. Stek sukkerbrødet på nest nederste rille i ca. 45 minutter. Unngå å åpne ovnsdøren før mot slutten av steketiden. Sjekk eventuelt om sukkerbrødet er ferdig med en kakepinne. Det skal ikke henge igjen røre på pinnen.
Avkjøl sukkerbrødbunnen i formen i 10 minutter før du snur den opp ned over på en kakerist for videre avkjøling. Del bunnen i tre jevne lag. Legg den nederste delen over på et serveringsfat.
Rens og del jordbærene i biter eller skiver. Pisk fløten til myk krem. Bre halvparten av de rørte bærene over sukkerbunnen, bre over et jevnt lag med krem og fordel en tredjedel av de friske bærene jevnt utover. Legg på neste sukkerbunn. Gjenta prosessen med rørte bær, krem og bær. Topp med den siste sukkerbunnen, krem og resten av bærene. Pynt gjerne med mynteblader.

Tips:

Du kan også bruke ferdig sukkerbrød hvis du ikke ønsker å bake selv.