Fargerike pølsespyd

Fargerike pølsespyd

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Lag fargerike og fristende grillspyd til både liten og stor! Her kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag eller bruke opp grønnsaker du har liggende i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

Yoghurtdressing:
Start med å lage yoghurtdressingen:
Bland sammen yoghurt og finrevet/finhakket hvitløk. Smak til med sitron- eller limesaft, salt, pepper og sukker.
Skyll grønnsakene. Skjær grønnsaker, melon og kokte poteter i passelige biter. Pass på at bitene er omtrent like store.
Tre pølser, grønnsaker, melon og poteter på grillpinner. La gjerne alle få lage sine egne spyd med sine favoritter. Husk at salt og søtt ofte gir nydelige smakskombinasjoner!
Grill pølsespydene på indirekte varme til pølsene og grønnsakene begynner å få fin farge, i ca. 10 minutter. Spydene kan også stekes i stekeovn på 200 C.

Tips:

Hvis du bruker poteter på grillspydene blir dette fort til et fullverdig måltid. Bruk rester fra gårsdagens middag. PS! Legg grillspyd av tre i vann ca.15 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr under grilling.