Burgere til hverdags og fest

joker.no
Fyr opp grillen - det er sommer! Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med deilig tilbehør blir aldri feil!

En skikkelig saftig og smakfull burger er utrolig godt, og vi har her funnet frem til både sunne og raske burgere, og utskeielsesburgere med luksuspreg. Vi feirer også Den internasjonale hamburgerdagen som er tirsdag 28. mai.

De fleste ser kanskje på burgeren som et helgemåltid som bringer med seg noen ekstra kalorier, men som med mye digg mat er det ofte tilbehøret som er tungen på kalorivektskålen og ikke retten i seg selv.

Bytter du ut pommes frites med en deilig salat og bruker grove burgerbrød eller brødskiver og en hjemmelaget burgerdressing er du langt på vei til en mye sunnere variant.

Bli en Burgermester på 1-2-3 - her er våre beste tips for å lage skikkelig gode burgere:
1. Steke – Du bør steke burgerne på høy varme i ca to minutter på hver side (3 minutter hvis du ønsker burgeren godt stekt). Snu burgeren ved hjelp av en stekespade, ikke en stekepinsett, da går ikke burgeren i stykker og kjøttsaften holder seg på plass. Ønsker du ost på burgeren, legg en skive deilig cheddar på burgeren den siste delen av steketiden, da smelter osten ned i burgeren.
2. Hvile – Når burgeren er ferdig stekt bør du ta den ut av pannen og la den hvile ca ett minutt. Dette gir burgeren tid til å absorbere til seg fuktighet igjen, det gjør den saftigere og mer smakfull.
3. Burgerbrød – Del brødet i to og stek siden som skal ligge mot burgeren og alt tilbehøret i en tørr stekepanne for å karamelisere brødet (gjør dette mens burgeren hviler). Dette forhindrer at dressing og fuktighet trenger inn i brødet.

Det er mye spennende du kan servere til burgerne, vi gir deg noen godt tips her!

Vi har funnet frem oppskrifter for deg som vil ha en rask og sunn burgermiddag midt i uka, men vi gir deg også tips til burgere som virkelig sier fest. Burgermiddagen kan nemlig bli til et skikkelig gourmetmåltid med enkle grep. Det er med andre ord bare å invitere inn venner og familie. 

Her gir vi deg også noen gode råd og tips slik at du kan ta årets grillmat til nye høyder!

Relatert innhold