Pavlovakrans med bringebærkrem

Pavlovakrans med bringebærkrem

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Den klassiske pavlova er her formet som en krans, men er akkurat like sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Topp den med frisk bringebærkrem, sommerens bær, mynteblader og spiselige blomster.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og pass på at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett maisenna og eddik og visp i 10 sekunder til.
Tegn en sirkel (ca. 22 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs den opptegnede sirkelen).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 °C. Stek marengsen i ca. 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Pisk fløten til myk krem. Vend kremen sammen med rørte bringebær eller bringebærsyltetøy til bringebærkrem.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Fordel bringebærkremen over pavlovakransen og pynt med friske bær og blomster. Drypp til slutt over litt ekstra med rørte bringebær eller bringebærsyltetøy hvis ønskelig.

Tips:

Rørte bringebær lager du enkelt ved å mose bringebær sammen med sukker. Sukkermengden kan du justere selv etter hvor søtt du liker det. Både friske og frosne bær kan brukes.