Flotte, stressfrie 17. mai-kaker

Du trenger ikke være konditor for å få til disse flotte festkakene.

Kjenner du at 17. mai-stresset begynner å melde sin ankomst? Var det plutselig din tur til å ha med kake til skolen, eller får du hele slekta på kaffeselskap? 

Vi skjønner godt at mange kan føle et press opp mot nasjonaldagen når det skal lages både saltmat og søtmat, det skal strykes skjorter og sko skal pusses. Derfor har vi her funnet frem enkle, men likevel flotte festkaker som du kan imponere med.

God smak behøver ikke å ta lang tid, i alle fall ikke hvis du er villig til å ta noen snarveier. Hverken sukkerbrød eller vaniljekrem må lages fra bunnen hvis tiden ikke strekker til. Og har du lyst til å bestille en konditorkake og hente den i butikken er det også mulig, les mer om kakebutikk.no her.

For deg som vil ha en litt større utfordring, hva med å prøve deg på klassikeren suksessterte eller den kjente Kvæfjordkaka, også kalt verdens beste.

Vårt råd er uansett å puste med magen og nyte nasjonaldagen med de du er glad i!

Relatert innhold

Gâteau Marcel

Klassikeren Gâteau Marcel er en nydelig og litt annerledes sjokoladekake, helt fri for mel og gluten. Halvparten av røren stekes til kakebunn, mens resten legges over som fyll. En skikkelig saftig og god festkake!

Enkel sommerkake

En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!

Rullekake med bringebær

Rullekake lages i en fei og du kan fylle den med alt du måtte ønske. Lekker er den også – en vinner på dessertbordet.

Eplekake med ostekrem

By venner og naboer på saftig eplekake med deilig ostekrem. Denne vil falle i smak hos store og små.

Is i vaffel

Lag iskjeks i vaffeljern og imponer gjestene dine i sommer.

Iskake i en fei

Dette er en genial is dessert! Imponer med en lekker iskake, laget på null komma niks. Dekorer iskaken med friske bær, sjokolade eller makroner.