Flotte, stressfrie mai-kaker

Du trenger ikke være konditor for å få til disse flotte festkakene.

Glade mai dager!

Kjenner du at 17. mai-stresset begynner å melde sin ankomst? Var det plutselig din tur til å ha med kake til skolen, eller får du hele slekta på kaffeselskap? 

Vi skjønner godt at mange kan føle et press opp mot nasjonaldagen når det skal lages både saltmat og søtmat, det skal strykes skjorter og sko skal pusses. Derfor har vi her funnet frem enkle, men likevel flotte festkaker som du kan imponere med i hele mai.

God smak behøver ikke å ta lang tid, i alle fall ikke hvis du er villig til å ta noen snarveier. Hverken sukkerbrød eller vaniljekrem må lages fra bunnen hvis tiden ikke strekker til. Og har du lyst til å bestille en ferdig konditorkake og hente den i butikken er det også mulig, les mer om kakebutikk.no her.

Vårt råd er uansett å puste med magen og nyte fridagene i mai med de du er glad i!

Relatert innhold

Kokos- og ananaskake

En tropisk kokos- og ananaskake er perfekt å servere som avslutning på en hyggelig sommerkveld. Lag den litt i forveien slik at den får tid til å godgjøre seg.

Sjokoladepavlova med sjokoladepudding og bær

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær – og ikke minst sjokoladepudding!

Saftig yoghurtkake med is og bær

«Gâteau au yaourt» er en fransk yogurtkake der en bruker yoghurtbeger som måleenhet, noe som gjør det enkelt å huske mengdeforholdene (her har vi brukt et lite beger på 150 ml). Yoghurten gjør kaken myk og saftig, og gir den en deilig smak.

Pavlova i rødt, hvitt og blått

Denne kaken har nesten blitt nasjonalkaken vår. Pynt den med bær i rødt, hvitt og blått, og få en kake som står i stil med det norske flagget. Bruk gjerne laktosefrie melkeprodukter, så har du en kake som både er gluten- og laktosefri.

Iskake i en fei

Dette er en genial is dessert! Imponer med en lekker iskake, laget på null komma niks. Dekorer iskaken med friske bær, sjokolade eller makroner.

17. mai-iskake på fem minutter

Enklere kan en is dessert nesten ikke gjøres!

Enkel sommerkake

En luftig og enkel kake som oser av sommer. Bak sukkerbrødet selv, eller kjøp det ferdig hvis tiden er knapp. Fyll på med rørte bær, myk pisket krem og røde sommerbær. Enkelt og perfekt!

Rullekake med bringebær

Rullekake lages i en fei og du kan fylle den med alt du måtte ønske. Lekker er den også – en vinner på dessertbordet.

Sjokoladekake med jordbær og sjokoladeglasur

Denne kaken er en sjokolade- og jordbærfest som pynter opp julebordet. Bunnene kan lages i god tid i forveien, men vent med pyntingen til rett før servering. Litt ekstra jordbærsaus og myk pisket krem er perfekt tilbehør.

Saftig sjokoladekake

Server en drøm av en kake som vil falle i smak hos hele selskapet! Ingenting kan vel toppe en skikkelig saftig sjokoladekake?

Blåbær- og sitronkake

En supersaftig og sommerlig kake med smak av syrlig sitron og friske blåbær.

Eplekake med ostekrem

By venner og naboer på saftig eplekake med deilig ostekrem. Denne vil falle i smak hos store og små.

Sommerpai med frisk ostekrem og jordbær

En syrlig og frisk pai som passer perfekt til varme sommerdager. Imponer ved pynte kaken med blomster laget av jordbær, det er enklere enn du tror! Paien kan toppes med andre bær eller oppskåret frukt etter ønske.

Pavlovakrans med bringebærkrem

Den klassiske pavlova er her formet som en krans, men er akkurat like sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Topp den med frisk bringebærkrem, sommerens bær, mynteblader og spiselige blomster.

Pannekaker med is og bær

Denne desserten er like enkel som den er god! Lune pannekaker servert med is og friske bær kan ikke slå feil.

Cookies og Tutti Frutti

Iskremsandwicher er en super sommerdessert som er enkel å lage, og veldig hyggelig å servere. Prøv deg gjerne fram med ulike morsomme strøssel.

Wienerbrød med bær og vaniljesaus

Pimp ferdige wienerbrød med friske bær og vaniljesaus. Og vips så har du en lekker liten dessert!

Festlige boller

La hvetebaksten få litt pynt og farge!