Sommerpai med frisk ostekrem og jordbær

Sommerpai med frisk ostekrem og jordbær

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En syrlig og frisk pai som passer perfekt til varme sommerdager. Imponer ved pynte kaken med blomster laget av jordbær, det er enklere enn du tror! Paien kan toppes med andre bær eller oppskåret frukt etter ønske.

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus kjeksen til fine smuler. Bland kjekssmuler, sukker og smeltet smør i en bolle. Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i en paiform (20–22 cm i diameter) med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Ostekrem:
Rør sammen kremost, sukker og vanilje til sukkeret har løst seg opp. Visp inn rømme. Tilsett sitronsaften og visp alt godt sammen til blandingen blir tykk og kremet.
Fyll ostekremen i kjeksbunnen og glatt over overflaten med en liten stekespade eller baksiden av en skje. La paien stå kaldt i minst 3 timer før servering, gjerne over natten.
Pynt paien med jordbær skåret i skiver før servering. Her har vi pyntet kaken med jordbær lagt i blomsterformasjon.
Jordbær-blomster til pynt:
Start med å skjære av hamsen på jordbærene. Kutt av tuppen på bærene og ta vare på den. Del jordbærene i jevne skiver på langs og legg skivene på paien i blomsterformasjon. Plasser en jordbærtupp i midten av hver blomst.

Tips:

Server gjerne jordbærsaus ved siden av. Tin en pose frosne jordbær og kjør dem til en jevn saus med en stavmikser. Smak sausen til med sukker eller melis.